Son bir haftada 32 kişi tutuklandı ve 1590 araç sürücüsüne ceza yazıldı

Uşak Emniyet Müdürlüğü 14-21Ocak 2022 tarihleri arasında yapılan çalışmalarla ilgili hazırlanan haftalık basın bültenini kamuoyu ile paylaştı.
Son bir haftada 32 kişi tutuklandı ve 1590 araç sürücüsüne ceza yazıldı

Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, bu tarihler arasında 16 bin 798 şahsı sorgularken aranan 42 kişiyi de yakaladı. Yakalanan bu kişilerden 32 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de bir hafta boyunca meydana gelen 10 olaya müdahale ettiği ve 23 şüpheli hakkında işlem yaptığı açıklandı.

Narkotik ekiplerinin bu süreçte; 24 gram esrar, 128 adet sentetik ecza (Hap), 48 adet ecsstacy, 9 gram eroin ve 6 gram da metafetamin ele geçirdiği belirtildi.

Ayrıca, Narkotik şube ekiplerinin 2 narkorehber, semineri düzenlediği ve 36 kişiye seminer verdiği, düzenlenen 2 “En iyi anne polis” seminerinde de 25 annenin bilgilendirildiği belirtildi.

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri geçen hafta; 3 adet mali, 1 adet ulusal güvenliğe yönelik, 1 adet kaçakçılık olmak üzere, toplam 5 olayda 8 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yaptığı ve bin adet kaçak tabanca mermisi ele geçirdiği bilgisi verildi.

TEM Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler;  FETÖ/PDY kapsamında 3 adet olay müdahale ederken 3 şüpheli şahsa adli işlem yaptı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de 10 adet bilişim sistemlerini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme, 9 adet nitelikli dolandırıcılık, 1 adet banka veya kredi kartlarının kötüye Kullanılması, 1 adet nitelikli hırsızlık olmak üzere  meydana gelen 21olaya müdahale ettiği açıklandı.

Trafik Ekiplerince yapılan denetimlerde  9.952 aracın  kontrol edildiği, 42 aracın trafikten men edildiği, 1.590 araç sürücüsüne de idari para cezası tatbik edildiği bildirildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)