Sivaslı ilçesi 2'inci kez cehennemin kapısından döndü

Sivaslı İlçesinde bulunan eski metruk evler ilçe halkının kâbusu olmaya devam ediyor.
Sivaslı ilçesi 2'inci kez cehennemin kapısından döndü

Geçtiğimiz Şubat ayında yangın çıkan eski ve metruk evde bir kez daha yangın çıktı. Bölgede çok sayıda ahşap ve kerpiç karışımı evlerin bulunması büyük bir yangın ihtimalini doğururken belediye itfaiyesinin zamanında müdahalesi, ilçe halkına derin bir oh çektirdi.

Yangın diğer metruk evlere sıçrasaydı Sivaslı’nın yarısı yanabilirdi

Evrenli Mahallesi Yeşil Sokak No 3 adresinde bulunan Sivaslı ilçesinin ilk Belediye Başkanı Nehar Amedcioğlu’nun bir zamanlar yaşadığı evde 3 ay sonra yeniden yangın çıktı.

Çevrede çok sayıda yanmaya müsait ev bulunması ilçe halkının endişeli saatler yaşamasına neden oldu. İtfaiyenin çabaları ile yangın başka evlere sıçramadan söndürüldü.

Sivaslılar, bu eski ve bakımsız evlerin bir an önce yıkılarak ilçede yangın tehlikesinin bertaraf edilmesini istedi. Uzun yıllar ilçede yaşayan Veli Sancar, “İlçemizin eski yerleşim yerlerinde bulunan, kullanım dışı eski kerpiç ve ahşap evler sorun olmaya devam ediyor. Evrenli Mahallesi Yeşil Sokak no 3 de bulunan, rahmetli ilk Belediye Başkanımız Nehar Amedcioğlunun iki katlı ahşap ev uzun zamandır boş ve metruk bir bina olarak can ve mal güvenliğini tehdit etmekte idi.

Bugün ikici kez yanarak büyük bir tehlike yarattı. İlçemiz belediye ve polis teşkilatının başarılı bir müdahalesi ile çevresindeki diğer binalara sirayet etmeden can ve mala zarar gelmeden söndürülmüş tür. Tek isteğim sorumlu tüm kurumların kullanılmayan boş metruk evleri başkalarına zarar vermeden müdahalesi yapılarak çevre kirliliğine son verilmesi ve can güvenliğinin sağlanmasıdır” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)