Şehir merkezlerinde huzur operasyonları halkın hoşuna gitti

Şehir merkezlerinde emniyet güçlerinin artık rutin olarak yaptığı huzur operasyonları oldukça fazla ilgi çekmeye başladı. Halkın ilgisini çeken ve aynı zamanda hoşuna giden huzur operasyonlarının devam edilmesi isteniyor.
Şehir merkezlerinde huzur operasyonları halkın hoşuna gitti

İlk olarak İstanbul'da başlayan ve daha sonrasında çok sevdiğimiz Uşak ilimizde de başlayan huzur operasyonları halkın ilgisini çekti. Türkiye'de artyık her geçen gün suç ve suçlu sayısı artmaya başlıyor. Bununla birlikte emniyet güçlerinin sayısında da elbette çok büyük bir artış söz konusu oluyor. Eğer sizde bu operasyonların devamlılığını istiyorsanız muhtemelen sizde huzur operasyonlarında huzur bulun insanlar arasındasınızdır. Rutin olarak yapılıyor dedik ama bunun için bir açıklama yapmamız gerekiyor. Ne zaman, nerede yapılacağı belli olmayan bu operasyonlardan sadece operasyon anında bilgimiz olabiliyor. 

ARANAN KİŞİLERLE BİRLİKTE KAÇAK SİLAH BULUNUYOR

Yapılan huzur operasyonlarında genelde emniyet güçlerimiz tarafından arama kararı çıkartılan insanlar bulunuyor. Şehrin her yerinde devriye atan polisler kimseye göz açtırmadığı gibi kimlik üstüne kimlik soruyor ve şüheli gördüğü kişilerin üstünü arıyor. Bu operasyonlarda çok sayıda yaralayacı ve ateş eden silah bulunduğu gibi şehrin bir çok yerinde aranan suçlular ele geçiriliyor. Basına baktığımızda yapılan bu rutin huzur operasyonlarından bazı vatandaşların rahatsızlık duyduğunu görüyoruz ama bu duruma anlam veremiyoruz. Yaşama hiçbir şekilde engel olmayan huzur operasyonları sadece ve sadece vatandaşın huzuru için yapılıyor. 

ASAYİŞ EKİPLERİ DİKEN ÜSTÜNDE! 

Emniyet güçlerinin asayiş bölümü ise herhangi bir olaya karşın hazır olarak bekliyor. Huzur operasyonlarına katılan çok sayıda polis var. Yunus polisler, özel harekat polisleri, memurlar ve diğer rütbeli polislerin rutin huzur operasyonlarında görev aldığını söyleyelim. Her türlü terör yada organize suç örgütlerine karşı asayiş ekiplerinin hazır olduğunu da söylemek gerekiyor.