Sahte doktor yakayı ele verdi

Güç durumdaki hasta ve hasta yakınlarına kendini doktor olarak tanıtıp dolandıran S.Ü. adlı şahıs, Uşak Emniyet Müdürlüğü Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından bir otelde yakalandı.
Sahte doktor yakayı ele verdi

Uşak KOM Şube Müdürlüğü tarafından sağlık problemleri olan ve tedavileri devam eden hasta veya hasta yakınlarını sosyal medya ve yerel basın üzerinden tespit ederek, kendisini doktor olarak tanıtıp zor durumda olan vatandaşların bu çaresizliğinden yararlanarak onları dolandıran S.Ü. isimli şahısın yakalanması için 5 gün öncesi başlatılan çalışma başarı ile sonuç verdi.


 

PARA YARDIMI VAAT EDEREK DOLANDIRDI

Yapılan çalışmalar neticesinde; S.Ü. isimli şahsın bu güne kadar birçoğu dolandırıcılık olmak üzere (29) suçtan adli işlem gördüğü, sosyal medya üzerinden hastalıklarından dolayı yardım kampanyası başlatan, yerel basında haberi çıkan ve yardım talebinde bulunan şahıslarla telefonla irtibata geçtiği, kendisini yurt dışında bulunan doktor olarak tanıttığı, yardım etmek istediğini belirttiği, zor durumda çaresiz olan vatandaşlarımız tarafından da buna inanılarak söylenen her şeyi yapmaya başladıkları, konuşmanın bir yerinde kendilerine 5 bin TL  veya 10 bin TL yardım edileceğini ancak bankadan o paranın tamamını alabilmesi için hesap açması ve para yatırması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Mağdurların hesap açıldıktan sonra paranın tamamının alabilmesi için 500, 1000 veya 1500 TL gibi bir miktarın belirttiği IBAN numarasına aktarması gerektiğini söylediği, çaresiz vatandaşların da inanarak bu miktarları hatta daha fazlasını defaten gönderdikleri, Hatta güvenlerini kazandıktan sonra mobil bankacılık numaralarını ve şifrelerini verdikleri ve bu uygulamalardan kendi hesabına para aktardığı da tespit edildi.


 

BİRÇOK İLDE AYNI YÖNTEMLE İNSANLARI DOLANDIRMIŞ

Araştırmayı derinleştiren Uşak İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, S.Ü.nün, en son Hatay, Antalya, Balıkesir, Isparta, Aksaray, Tokat, Hakkâri, Samsun, Niğde, Düzce, İstanbul, Konya ve Adana gibi illerimizde tedavisi masraflı, LÖSEMİ, SMA, KANSER hastalarını veya kan ihtiyacı olan şahısları bu şekilde dolandırmaya çalıştığı bilgisine ulaştı.

Uşak KOM Şube Müdürlüğünün Merkezde bulunan bir otele yaptığı operasyon neticesinde; dolandırıcılıkta kullandığı 3 adet telefon, 6 adet sim kart ve birçok bankaya ait banka kartı ve hesap numaraları ile birlikte yakaladı.

Ayrıca devam eden birçok dolandırıcılık olayı da Polis tarafından hasta  ve hasta yakınları bilgilendirilerek önlendi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında; “S.Ü.’ın kendine kazanç sağlayacak şekilde başkalarının üzerine kayıtlı hesaplar üzerinden paraları aldığı, sonrasında ise telefonlarını kapatarak irtibatı kopardığı, bu güne kadar birçok vatandaşımızı bu şekilde dolandırdığı tespit edilmiştir.

İnsanların çaresizliğinden faydalanarak onları dolandıran ve bunu haksız kazanç sağlayarak kendisine meslek haline getiren S.Ü. gözaltına alınmış, hakkında “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan işlem yapılarak 09.03.2021 günü mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, çıkarıldığı Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” denildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlar, bu tür dolandırıcılık olayları ile ilgili daha duyarlı olunması, şüphelendikleri şahıslarla ilgili zaman geçirmeden Polise haber verilmesi hususunda uyarıldı.


 

(SALİH KILINÇ/HABER)