Sağanak yağış ve şimşekler Ağustos ayında sürekli karşımıza çıkacak

Küresel ısınmanın ortaya çıkardığı sorunlar Türkiye'de çok fazla görülüyor ve yaz aylarında çok şiddetli hava olayları ile karşı karşıya geliyoruz. Meteoroloji verilerine göre aynı yağmur bulutları İstanbul'dan başlayıp Ardahan'a kadar yağmur götürecek.
Sağanak yağış ve şimşekler Ağustos ayında sürekli karşımıza çıkacak

Türkiye’de son zamanlarda oldukça değişik mevsimler görmeye başlıyoruz. Bir zamanlar denizin buz tuttuğu İstanbul’da 2017-2018 kış sezonunda neredeyse hiç kar yağmadı ve son bahar oldukça kurak geçti. Yaz aylarında olduğumuz bu günlerde ise yağmur ve şimşekler sürekli olarak kendini gösteriyor. Uzmanlar bu hava olayların Türkiye’ye özgü olmadığını ve küresel ısınmanın sonuçlarını olduğunu söylediler. Ağaçların yok olması, betonlaşma ve doğayı korumama gibi etkinlikler küresel ısınmanın en büyük sorunları arasında yer alıyor.

METEOROLOJİ AĞUSTOS AYI İÇİN BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ UYARDI

Meteoroloji verilerine göre bugün ve yarın oldukça sert bir yağış yok ama aralıklar sağanak yağışın ve şimşeklerin etkili olacağı söylendi. Dolayısıyla Uşak’ta yaşayan vatandaşlarımız yağmur yağdığında veya havada kara bulutları görmeye başlayınca ani şimşeklerden dolayı kesinlikle ağaç altında durmasınlar ve direkt olarak kendilerini güvenli bir yere atsınlar. Ağustos ayında sadece ilk 2 gün değil bu tür hava olayların sürekli olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Uzmanların bu yönde uyarıları devam edecek.

AYNI BULUTLAR ARDAHAN’A KADAR GİDECEK

Açıklanan 5 günlük hava tahmini raporlarına baktığımızda yağmurun Perşembe günü başta İstanbul olmak üzere Marmara’yı terk edeceğini görebiliyoruz. Şuanda halen Yalova, Bursa, Doğu Karadeniz ve Ege'nin iç kesimlerinde sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor. Cuma günü ise sıcaklıklarla tekrar boğuşmaya devam edeceğiz. Uşak’lı vatandaşlara herhangi bir uyarı yapmaya gerek yok diye düşünüyoruz çünkü çok ciddi bir hava olayını henüz Uşak’ta beklemiyoruz. Uzmanlar Perşembe gününe kadar aralıklarla Marmara, Ege ve Doğu Karadeniz'in üstündeki kara bulutların Perşembe günü Kuzey bölgesine doğru gideceği ve aynı bulutların İstanbul'dan başlayıp Ardahan'a kadar ilerleyeceğini söyledi.