Poyraz bebeğin annesinin akıl sağlığı raporu gelmedi

11 Nisan tarihinde; “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Çocuğa Karşı Eziyet, Nitelikli Cinsel Saldırı” suçlarından tutuklanan Y. E. (34) hakkında Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 3. oturumu yapıldı.
Poyraz bebeğin annesinin akıl sağlığı raporu gelmedi

Sanık Y.E’nin  Antalya Elmalı Cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldığı duruşma, anne C.T.nin akli dengesinin yerinde olup olmadığını gösteren rapor gelmediği için Mahkeme Başkanı duruşmayı; 21 Nisan 2022 Perşembe günü saat 09.30’a erteledi.

 

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği üyeleri de duruşmaya müdahil olarak katıldı.

“Cinsel istismar öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarından 60 yıl istenmişti”

Cumhuriyet Savcısı İsa Gündüz tarafından düzenlenen iddianamede, sanık Y. E. hakkında; “mağdur bebeğe karşı nitelikli cinsel istismar, öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

İddianamede; “Mağdurun annesi C. T. nin alınan ifadesinde, yaklaşık 2 ay önce şüpheli Y. E. ile internet üzerinden tanıştığını ve sevgili olduklarını, yaklaşık 1 ay önce şüphelinin ısrarı üzerine oğlu ile birlikte İzmir’den Uşak’a şüphelinin yanına geldiğini, 1 aydır da şüphelinin annesinin evinde oğlu ile birlikte kaldığını, bu süre zarfında şüphelinin kendisine ve oğluna sürekli şiddet uyguladığını, oğlunu farklı zamanlarda banyoya soktuğunu ve banyonun kapısını kilitlediğini, kendisinin içeri girmesine izin vermediğini, kendisi ile de birkaç kere zorla ters ilişkiye girdiğini, 10/04/2021 günü sabah saatlerinde şüpheli Yasar Ercan'ın mağduru banyoya götürdüğünü, bir süre kaldıktan sonra banyodan çıkıp odaya geçtiklerini, kendisinin mutfaktan odaya geldiğinde oğlu mağdurun baygın olduğunu gördüğünü, daha sonra aynı apartmanda oturan bir kişinin arabasıyla hastaneye gittiklerini, şüpheliden şikayetçi olduğunu beyan etmiştir” denildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)