Narkotik ihbar programı “UYUMA” hizmete açıldı

“UYUMA” Uyuşturucu ticaretinin önlenmesi kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nden önemli bir adım daha atıldı.
Narkotik ihbar programı “UYUMA” hizmete açıldı

Terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan Uyuşturucu ticaretini önlemeye yönelik polisin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Suç ve suçlular ile mücadele kapsamında polisin çalışmalarını kolaylaştırmaya yönelik  olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve mobil uygulama olarak tasarlanan “UYUMA” hayata geçirildi.

Projesiyle vatandaşların karşılaştıkları uyuşturucu ticaretini doğrudan ve en hızlı şekilde bildirilmesi amaçlanıyor.

“Uyuma”  isimli Mobil uygulamasının en önemli kolaylığı ise  uyuşturucu satışının önlenmesi konusunda farkındalığı arttırması ve vatandaşların etkin desteğinin sağlanması.

Sistem nasıl çalışıyor

“UYUMA” uygulamasının kurulabilmesi için öncelikle Android ve İOS aracılığıyla “UYUMA” mobil uygulamasının indirilmesi, logoya dokunduktan sonra çıkan menüde sizden istenilen kişisel bilgilerin girilmesi gerekmekte.  Böylece uygulama aktif hale gelecek ve artık sistem kullanılmaya hazır olacaktır. Kayıt aşamasında istenilen kişisel bilgiler kesinlikle gizli tutulmakta.

Uyuşturucu alışverişi veya pazarlığı ile ilgili şüpheli bir durumla karşılaşıldığında, telefonun uygulama ekranında bulunan uyuma butonuna dokunularak anında ihbar yapılmakta, ihbarın teyidi için telefon ekranına gönderilen “EVET” ve “HAYIR” seçeneklerinden biri tercih edilerek doğrulama yapılası gerekiyor.

İhbarın gerçekleşmesiyle birlikte ilgili birimler tarafından bildirim yapılan konuma en yakın ekip yönlendiriliyor.

İlgili Haberler