Muğla'da batan can salından 12 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yunanistan’ın Türk karasularına ittiği düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı. Sahil Güvenlik 12 düzensiz göçmen ile 1 çocuğu ölümden kurtardı.
Muğla'da batan can salından 12 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yunanistan’ın düzensiz göçmenlere karşı insani olmayan politikaları devam ediyor. Düzensiz göçmenleri ölüme itmeyi bir politika haline getiren Yunanistan son olarak düzensiz göçmenleri taşıyan can salını Türk karasularına itti.

Sahil Güvenlik Türk karasularında düzensiz göçmenleri taşıyan bir salın bulunduğu bilgisini alır almaz harekete geçti. Bölgeye hemen Sahil Güvenlik Botu sevk edildi. Düzensiz göçmenleri taşıyan can salını yarı batık durumda bulan Sahil Güvenlik hemen harekete geçti ve 12 düzensiz göçmen ile 1 çocuğu ölümden kurtardı.

FETHİYE AÇIKLARINDA BULUNDULAR

Fethiye ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen ve içerisinde düzensiz göçmenlerin bulundu can salının battığı bilgisinin alınması üzerine olay mahalline Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

ÖLÜMDEN KURTARILDILAR

Bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Botu tarafından yarı batık durumda tespit edilen can salından ve deniz yüzeyinden toplam 12 düzensiz göçmen ve 1 çocuk kurtarıldı.

Ölümden kurtarılan düzensiz göçmenler Türkiye’ye getirilerek resmi makamlar bilgilendirildi. Kurtarılan bu düzensiz göçmenler için yasal uygulama yapılacağı bildirildi. Düzensiz göçmenlerin geldikleri ülkeye gönderilmeleri bekleniyor.

Türkiye’de düzensiz göçmenlere karşı uygulanan politikalar vatandaşların tepkisini çekiyor olsa da Yunanistan’ın gaddar politikasının yanında Türkiye’nin uygulaması hem içeride hem de dışarıda takdirle karşılanıyor.