Muğla Ula'da korkutan yangında depo kül oldu!

Muğla’nın Ula ilçesinde saman ve odunların bulunduğu depoda çıkan yangın korkuttu. Yangında bir küçükbaş hayvan telef olurken bir vatandaşın vücudunda da 1. derece yanık oluştu.
Muğla Ula'da korkutan yangında depo kül oldu!

MUĞLA (İHA) – Muğla’nın Ula ilçesinde Kızılağaç mahallesinde çıkan yangın korkuttu. İçerisinde saman ve odun bulunan depoda başlayan yangın kısa bir süre içerisinde büyüdü. Vatandaşlar yangını hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edildi. İhbar üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula ve Menteşe İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözü, 112 ambulans ve jandarma ekipleri bölgeye gönderildi.

İtfaiyenin çabaları ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Depo içerisinde bulunan odun, saman, kömür gibi malzemeler tamamen yanarak kül oldu. Ayrıca bir küçükbaş hayvan da yangın nedeniyle telef olurken yangını itfaiye gelmeden söndürmek isteyen bir vatandaşın vücudunda birinci derece yanık oluştu.

ALEVLER BİR ANDA YÜKSELDİ

Edinilen bilgiye göre, Ula Kızılağaç Mahallesinde depo olarak kullanılan alanda yangın çıktı. Vatandaşların Muğla 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi vermesi üzerine olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula ve Menteşe İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözü, 112 ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yangın sonucunda yangına müdahale eden bir kişi birinci derece yaralanırken, bir küçükbaş hayvan yandı. Yangın sonucunda depoda muhtelif sayıda odun, kömür ve hayvanların yemesi için istiflenen samanlar tamamen yandı. Yangının elektrik hattının ark yapması sonucu çıktığı düşünülüyor.

Yangın tamamen söndürülürken itfaiye ekipleri yangının neden çıktığını tespit etmeye çalışıyorlar. Yangın nedeniyle oluşan maddi hasarın tespit edileceği de öğrenilirken ilgili vatandaşa devletin destek vereceği bildirildi.