Mesut Dilbaz “Aydoğdu” Ailesinin Çocuğu Olabilir Mi?

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde yaşayan Aydoğdu ailesi, evlatlık verilen ve öz ailesini arayan Mesut Dilbaz’ın ‘öldü’ sandıkları çocukları olabileceğini ileri sürdü.
Mesut Dilbaz “Aydoğdu” Ailesinin Çocuğu Olabilir Mi?

“Uşak Gündem İnternet Sitesi” olarak 12 Kasım 2020 tarihinde “Karahallılı Mesut Dilbaz’ın öyküsü siyah beyaz Türk filmi gibi” başlığı ile yayınladığımız haber gündem yarattı.

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde yaşayan Nezir Kuzucuk adlı öğretmen, haberi yapan muhabirimiz Salih Kılınç ile yaptığı telefon görüşmesinde; Mesut Dilbaz’ın eşinin ikiz kardeşi olabileceğini, bunu öğrenmek için Mesut Dilbaz ile iletişime geçmek istediklerini ve Kılınç’dan bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Kuzucuk, daha sonra Mesut Dilbaz ile kısa bir telefon görüşmesi yaptığını, Dilbaz’ın İstanbul’dan otobüsle Uşak’a hareket halinde olduğunu, Uşak’a inince arayacağını ve detaylı görüşmenin o zaman yapılacağını kaydetti.

Kendisinin  öğretmen olduğunu belirten Nezir Kuzucuk’un anlattıkları gerçekten film ve romanlara konu olacak nitelikte.

İşte Nezir Kuzucuk’un anlattığı ilginç olaylar serisi:

Turgutlu ilçesinde yaşayan Hasan Aydoğdu’nun eşi doğum yapar. İlk çocuk kız Sevim kazasız belasız dünyaya gelir. Ancak erkek olan ikinci çocuk bir türlü dünyaya gelmez.

Hamile kadını acele ile Manisa Merkezde hastaneye götürürler ve çocuk burada dünyaya gelir. Anne çocuğu hemşirelerin tarttığını ve 4 kiloluk sağlıklı bir bebek olduğunu gördüğünü söyler.

Geri gelen hemşireler bebeğin öldüğünü bildirir. Burada bir gariplik yaşanır. Aileye bebeğin ne ölüsü verilir ne de ölüm raporu verilir. Aydoğdu Ailesi uzun yıllar uğraşmasına rağmen bebeğin ne mezarını gösterirler, ne de ölüm raporunu verirler.

“Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında Mesut Dilbaz’ı gören ailenin Dilbaz’ın  baba Hasan Aydoğdu ile benzerliği dikkatini çeker. Daha sonra Nezir Öğretmen Uşak Gündem İnternet Sitesinde Dilbaz’ın öyküsünü okuyunca bizimle iletişime geçer.

OLAYI DNA TESTİ ÇÖZECEK

Nezir Kuzucuk, eşi Sevim Kuzucuk’un da 1977 yılında doğmuş olmasından dolayı, ‘öldü’ dedikleri kayınbiraderinin Mesut Dilbaz olabileceği ve kayınpederi ile arasındaki benzerliklerin kendilerinde böyle bir kanı oluşturduğunu belirtiyor.

Kuzucuk, hastanede kendilerine öldü dedikleri ve mezarı bile bulunmayan bebeğin bir aileye evlatlık verildiğini, bu ailenin de ya kendi çocuğu olduktan sonra çocuğu terk ettiklerini ya da el çocuğuna bakmaktan sıkılmış olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Mesut Dilbaz’ın, Dünya korkuları ile ilgili, “Yoksuluz garibiz’ diye beni terk etmişlerse çok farklı davranırım. Yok birileri tarafından kaçırılmışsam ‘anne baba’ diye koşarak sarılırım” şeklindeki açıklamalarına değinen Kuzucuk, “ Mesut Bey ailemizin çocuğu ise düşündüğü gibi onu öz ailesi sokağa atmış değil. Biz, onu ölü biliyorduk. Ne ölüsünü bulabildik ne de dirisini. Ama yıllarca ona kavuşmak için çabaladık.

Mesut Bey kardeşimiz kabul ederse ailemizden olup olmadığı düğümü ancak DNA testi ile çözülecektir” dedi.

OLAYLAR ZİNCİRİ NASIL BAŞLADI?

Karahallı ilçesinde yaşayan evli ve üç çocuk iki torun sahibi Mesut Dilbaz (43), 2 yaşında iken Manisa Ticaret Lisesi önüne lüks bir araç içerisinde getirilerek terk edildi.

Daha sonra Karahallı ilçesinde yaşayan ve o dönemde çocukları bulunmayan bir aile tarafından evlatlık olarak büyütüldü.

 Mesut Bey,  önce evlatlık verildiğini öğrenince büyük şok yaşadı. Evlatlık alındığı ailesinden olayı öğrenerek biyolojik ailesini aramaya başladı.

Bu amaçla atv de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında canlı yayına çıkarak biyolojik ailesini bulmak istediğini söyledi.

Uşak Gündem İnternet Sitesi adına Salih Kılınç ile görüşen Dilbaz, evli  ve üç çocuk, 2 torunu olduğunu, Karahallı ilçesinde su tesisatçılığı ve çilingirlik yaptığını, Manisa merkezde 2 yaşında terk edildiğini ve öz ailesini bulmak istediğini belirtmişti.