Manisa'da klima hırsızları JASAT'tan kaçamadı!

Manisa’nın Akhisar ilçesinde son günlerde artan klima ve güneş paneli hırsızlığı şikayetleri üzerine Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) bir operasyon düzenledi.
Manisa'da klima hırsızları JASAT'tan kaçamadı!

MANİSA (İHA) – Manisa’nın Akhisar ilçesinde son günlerde vatandaşlardan çok sayıda klima ve güneş paneli hırsızlığı ihbarları yapılmaya başlandı. Özellikle kırsal alanda meydana gelen bu olaylar üzerine Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından yapılan operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

JASAT tarafından yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet güneş enerjisi paneli, 2 adet klima motoru ve 1 adet de klima yakalandı. Bu malzemelerin sahipleri belirlenerek kendilerine iade edildi. Şüpheliler için ise adli işlem başlatıldı.

JASAT KISA SÜREDE ÇÖZDÜ!

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), bölgede artan klima ve güneş enerjisi paneli hırsızlıkları üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Yapılan istihbarat çalışmaları ve detaylı araştırmalar sonucunda, hırsızlık olaylarıyla bağlantılı olduğu düşünülen 5 şüpheli tespit edilerek gözaltına alındı. Ele geçirilen 1 adet güneş enerjisi paneli, 2 adet klima motoru ve 1 adet klima mağdurlara teslim edilirken, şüpheli şahıslar hakkında adli işlemlere başlandı.

Şüpheli şahısların devam eden sorgulamaları ile yaptıkları diğer hırsızlık olayları, bağlantıları, elde ettikleri kazanç gibi bilgiler öğrenilecek. Gerekmesi halinde ek operasyonların da yapılacağı bildirildi. 5 şüpheli için nihai kararı ise sevk edilecekleri adliyede çıkarılacakları mahkeme verecek.