Manisa merkezli 6 ilde DEAŞ operasyonunda 8 kişi tutuklandı

Manisa’na merkezli olmak üzere toplam 6 ilde eş zamanlı olarak DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda yakalanan 10 kişiden 8’i tutuklandı.
Manisa merkezli 6 ilde DEAŞ operasyonunda 8 kişi tutuklandı

MANİSA (İHA) - Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çok önemli bir operasyona daha imza attılar. Terör örgütü DEAŞ’ın yapılanmasına gerçekleştirilen operasyon 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Birbirleri ile bağlantılı olan terör örgütü üyeleri polisler tarafından kıskıvrak yakalandılar.

Operasyonda 10 DEAŞ üyesi yakalanıp önce gözaltına alındılar. Gözaltında sorgulanan terör örgütü üyelerinin tamamı adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemede 10 kişiden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

DEAŞ’A OPERASYON YAPILDI

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Malatya ile Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçelerinde eş zamanlı DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerden M.Y. (35), A.C.G. (31) isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken A.A. (28), A.Ç. (28), H.Y. (27), Y.Ç. (26), S.Ç. (21), M.E.K. (32), İ.Ç. (21) ve Ş.B. (25) isimli şahıslar olmak üzere 8 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirilirken soruşturma devam ediyor.

DEAŞ üyelerinin sorgulamaları sırasında verdikleri ifadeleri değerlendiren emniyet birimleri terör örgütü üyelerinin temas halinde olduğu kişilere yönelik de operasyon hazırlığı yaptıkları bildirildi. Bu kişilerin de yakalanarak adalete teslim edilmesi beklenmiyor. DEAŞ’ın Türkiye’de faaliyet göstermesinin engellenmesi için emniyet birimlerinin çalışmalarının ara verilmeden devam edeceği bildirildi.