Kütahya'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu! 5 gözaltı

Kütahya'da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlar kapsamında 5 şüpheli gözaltına alınırken çok miktarda tarihi eser ele geçirildi.
Kütahya'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu! 5 gözaltı

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelindeki operasyonlarına tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda Kütahya Merkez, Altıntaş, Aslanapa ve Simav ilçelerinde yer alan 7 adrese baskın düzenlendi. Güvenlik güçleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

KÜTAHYA'DA KAÇAKÇILARA POLİS OPERASYONU!

Kütahya Merkez, Altıntaş, Aslanapa ve Simav ilçelerinde polis ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili 7 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 5 şüpheli yakalandı.

kutahya-1.jpg

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce tarihi eser kaçakçılığı suçu ile ilgili Kütahya Merkez, Altıntaş, Aslanapa ve Simav ilçelerinde toplamda 7 ikamet, 1 iş yeri ve 5 araçta yapılan eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

kutahya-3.jpg

Düzenlenen operasyonlarda toplamda 607 adet tarih eser niteliği taşıyan obje, 1 adet el detektörü ve 7 adet dedektör parçası ele geçirildi.

kutahya-2.jpg

Güvenlik güçlerinin yürütmüş olduğu titiz operasyonlar sonucunda baskın yapılan adreslerde yakalanan H.A., A.İ.Y., F.A., H.S. ve M.S. isimli kişiler güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Kıskıvrak yakalanan şahıslar hakkında güvenlik güçleri tahkikatı genişletti.