Kütahya'da seyir halindeki araçta patlama!

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde sürücünün seyir halindeyken sigara içmek için çakmağını ateşlemesi ile beraber araçta patlama meydana geldi.
Kütahya'da seyir halindeki araçta patlama!

KÜTAHYA (İHA) – Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde seyir halindeki bir otomobilin patlaması neticesinde trafik kazası meydana geldi. Elde edilen bilgilere göre araç hareket halindeyken sürücü sigara içmek istedi. Bunun için sürücünün çakmağını ateşlemesi ile araçta patlama meydana geldi.

Patlamanın olması ile beraber sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç şarampole savrulurken araç içinde yangın çıktı. Bu yangın nedeniyle sürücünün yüzünde ve kollarında 2. derece yanıklar oluştu. Kazanın olduğu yere ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri sürücüyü araçtan çıkararak hastaneye sevk edip tedavi altına aldılar.

KAZA NASIL OLDU?

Edinilen bilgiye göre, Hisarcık içesinden Simav istikametinde seyreden Y. S. (46) yönetimindeki araçta Sanayi Sitesi çıkışında sürücü sigara içmek için çakmakla ateş yaktığı esnada patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, aracıyla şarampole savruldu. Araçta çıkan yangında sürücü Y.S.’nin yüzünde ve kollarında 2. derece yanıklar oluştu.

Hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilen Y.S., ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi. Kaza sonrası yapılan ilk incelemede aracın LPG’li olduğu tespit edildi. Henüz kesinleşmiş olmasa da araçta yangının çıkma sebebi LPG sisteminde çıkan gaz kaçağı olabileceği üzerinde duruluyor. Kazanın nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından belli olacak.