Kütahya’da ekmek fırını ve depo alanı olarak iş gören binada korkutan yangın

Kütahya’nın Emet ilçesinde ekmek fırını ve depo alanı olarak kullanılan binada elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın korkuttu. Binadaki büyükbaş hayvanlar kısa sürede tahliye edilirken, binanın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.
Kütahya’da ekmek fırını ve depo alanı olarak iş gören binada korkutan yangın

Feci yangın haberi Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Yeniceköy bölgesinde meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler yangını kısa süre içerisine kontrol altına aldı.

Ekmek fırını ve depo alanı olarak kullanılan yangına ilk aşamada köydeki su tankerleri ile müdahale edilmeye başlandı.

AHIRA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Kütahya’nın Emet ilçesi Yeniceköy’de depo ve fırın olarak kullanılan binada çıkan yangın 30 büyükbaş hayvanın bulunduğu ahıra sıçramadan söndürüldü.

aw188344-01.jpg

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yeniceköy-Tahtalı yolu üzerindeki Yeni Mahalle mevkiinde Ahmet Ayvaz’a ait bahçe ekmek fırını ve depo olarak kullanılan binada elektrik kontağından çıktığı sanılan yangına ilk etapta köyde bulunan su tankerleri ile müdahale edildi.

HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Yangına daha sonra Emet ve Hisarcık Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Emet Orman İşletme Müdürlüğünden arazözle müdahale edildi. Yangın 30 büyükbaş hayvanın bulunduğu ahıra sıçramadan söndürülürken, yangın esnasında ahırda bulunan büyükbaş hayvanlar tahliye edildi.

Ekipler, yangına ilişkin soruşturma başlatırken, depo ve ekmek fırını olarak kullanılan alanın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.