Kütahya'da depoda başlayan yangın Kestane Dağı eteklerine sıçradı
Kütahya’nın Simav ilçesinde çıkan bir yangın büyük bir korkunun yaşanmasına neden oldu. İddialara göre Çavdır Mahallesi’nde bulunan bir depoda yangın çıktı. Bu yangın kısa bir süre içerisinde Kestane Dağı eteklerine sıçradı.
Tüm ekipler yangının çıkması ile beraber olay yerine sevk edildiler. Ardından ise zamanla yarış başladı. Yangının ormanlık alana sıçramaması için yoğun bir çaba gösterildi. Bu çalışmalar sırasında yangını söndürmeye çalışan ekip arasında 1 kişi dumandan etkilendi.
YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN CANLA BAŞLA MÜCADELE ETTİLER
Edinilen bilgiye göre, Çavdır Mahallesi'nde bir depoda çıktığı iddia edilen yangın, Kestane Dağı eteklerine sıçradı. Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal ve Merkez Şefi Muhammed Eğilmez’in baştan sona sevk ve idare ettiği yangın söndürme çalışmalarına Simav Belediyesi itfaiyesi ve su tankerleri, Simav ve Emet Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Demirciköy, Naşa, Çitgöl ile Güney beldelerinin itfaiyeleri, Gediz Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme araçları, su tankerleri, 2 helikopter katıldı.
Yangının ormanlık alana sıçramasını önlemek amacıyla itfaiye ve orman çalışanları canla başla mücadele ederken, dumandan etkilenen bir orman yangın söndürme çalışanına sağlık ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonucu söndürülen yangında yaklaşık 1 hektarlık alan zarar gördü.
Çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülürken olayla alakalı olarak da soruşturma başlatıldı. Depoda çıktığı iddia edilen yangın için araştırma yapılıyor. Yangının kesin çıkış nedeninin tespit edilmesinin ardından konuya dair adli sürecin işletileceği bildirildi.
Kaynak: