Kurbanlık taşıyan kamyonlar şehir merkezlerine gelmeye başladı

Kurban bayramı için hayvan taşıyan kamyonların şehir merkezine girişleri başladı. Uşak'ta ve diğer illerde erken bir tarih olmasına rağmen yerlerini alan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahiplerinin pazarlardaki yeri tamamlandı. Kurbanlıkların bayramın son gününe kadar pazarda olması bekleniyor.
Kurbanlık taşıyan kamyonlar şehir merkezlerine gelmeye başladı

Kurban bayramına 3 haftalık bir süre kala kurbanlıklar şehir merkezlerine gelmeye başladı. Resmi olarak süreç başlamadı ama Uşak’ta ve aynı zamanda diğer şehirlerde kamyonların kurbanlıklar ile şehirlere geldiği ve satışlara başladığı görülüyor. 1 hafta sonra ise kurbanlık alışları başlayacak ve Türkiye’nin her şehrinde kurbanlıklar görücüye çıkacak. Fiyatlar konusunda yorum yapmak pek doğru olmayacak çünkü herkes kendi hayvanını çok farklı fiyatlardan satışa çıkaracak ama Diyanet’in açıklamasına göre küçükbaş hayvan fiyatları 750 TL’den ve büyükbaş hayvan fiyatları ise 7 bin liradan başlayacak. Elbette bunlar yaklaşık olarak tahmin edilen fiyatlardır kurban bayramının sonlarına doğru çok daha ucuza hayvan bulabilmek mümkün olacaktır diye düşünüyoruz.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN İHRACATI BAŞLAMIŞTI

Aylar önce gerek Rusya’dan gerekse farklı ülkelerden büyükbaş hayvan ticareti başlamıştı. Kurban pazarlarında satışa çıkacak ürünlerin arasında dışarıdan gelen kurbanlıkların olup olmadığını hep birlikte göreceğiz ama elbette burada ele alınması gereken konulardan bir tanesi genel olarak kurbanlık fiyatları olacaktır. İnsanlar hangi şehrin yada hangi ülkenin hayvanı olduğuna bakmadan kendisine en uygun kurbanı satın alacaklar. Kurbanlıkların ise Bayramın sonuna kadar şehir merkezlerinde kalması bekleniyor çünkü bayramın son günü bile kurban kesilebiliyor ve haliyle bazı insanlar direkt olarak bugünü bekliyorlar.

PAZAR YERLERİNDE DETAYLI İLAÇLAMA YAPILIYOR

Kurbanlık taşıyan kamyonlar ve aynı zamanda pazarların bulunduğu alanlar bayram bittikten hemen sonra özel ilaçlarla ilaçlandıktan hemen sonra bu alanlar tekrar dezenfekte edilmek üzere belediye ekipleri tarafından işleme alınacaklar. Konu hakkında detaylı bir açıklama yapmak gerekirse söylemek istediğimiz en önemli konu aslında alanların detaylı temizliği olacaktır çünkü pazarların bulunduğu alanlardaki koku 1 hafta ve hatta 2 hafta kadar devam ediyor. Dolayısıyla temizliğin bayramın son gününe bırakılması bir yana tezgahını kaldıran alanlara direkt olarak temizliklerin yapılması gerekiyor. Özellikle kurban kesimi yapılan pazarlarda toprakların gerekli kimyasallar ile temizlenmesi gerekiyor. Kurbanlık taşıyan kamyonlar ise özel hazırlanmış yine kimyasal şampuanlar ile yıkanıyorlar.