Köpek katili doktor bu kez de kadın hastasına tecavüzle suçlanıyor

Daha öncede alkollü vaziyette sokak köpeğini tüfekle vurarak öldüren Dr. B. Y. ‘nin bu kez de kadın hastasına tecavüz etmek suçundan tutuklandığı öğrenildi.
Köpek katili doktor bu kez de kadın hastasına tecavüzle suçlanıyor

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde pratisyen doktor olarak çalışan B. Y. ‘nin hastanede sürekli dengesiz hareketlerde bulunduğu ve çevresine rahatsızlık verdiği iddia edildi.

İddialara göre; önceki gün alkollü olarak hastaneye başvuran ve alkollü mekânlarda çalışan Y.G (21) adlı kadına acil serviste ilk müdahale yapıldıktan sonra pandemi servisine yönlendirildi.

Burada genç kadını muayene eden Dr. B.Y. Serum taktırdı ve kadına ağrı kesici ilaç verdi. Y.G sabah uyanınca üzerinde iç çamaşırlarının olmadığını görünce, Dr. B. Y’nin  kendisine tecavüz ettiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınan Dr B. Y.’nin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konduğu bilgisine ulaşıldı.

Bu olay Dr. B. Y.’nin ilk vukuatı değil

Çalıştığı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yakın çevresinde dengesiz hareketleri ile tanındığı bilinen Dr. B.Y. nin hastasına tecavüz olayı ilk vukuatı değil.

Dr. B. Y. Fatih Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde, 15 Kasım 2020 Pazar gecesi, alkollü vaziyette bir sokak köpeğine av tüfeği ile ateş etmiş, çevredekilerin ihbarı üzerine zavallı köpek kanlar içerisinde ölü olarak bulunmuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerden elinde av tüfeğiyle, yanına çağırdığı sokak köpeğini götüren bir kişiye rastlandı. Polis, görüntülerdeki şüphelinin Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doktor B.Y. olduğunu belirleyip, dün gözaltına aldı. Doktor B. Y. polisteki ifadesinde, sokak köpeğinin daha önce kendisine saldırdığı için öldürdüğünü iddia etti. B. Y., ifadesinde olay günü alkollü olduğunu da söyledi. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube bünyesindeki Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri tarafından Kabahatler Kanunu'na 'Sahipsiz hayvanı öldürmek' suçundan 1902 lira para cezası kesilen B.Y., serbest bırakıldı.

B. Y. bu vukuatı ile Türkiye gündeminde de yer almıştı.

B. Y. nin köpek öldürdüğünde göz altına alındığı fotolar (İHA)

(SALİH KILINÇ /HABER)