‘Kökünü Kurutma Operasyonu’nun da tutuklu sayısı 60’a çıktı

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Uşak’a gelerek bizzat yönettiği, ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ sonrası daha önce 7 kişi olarak açıklanan tutuklu sayısının 60’a yükseldiği bildirildi.
‘Kökünü Kurutma Operasyonu’nun da tutuklu sayısı 60’a çıktı

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada; “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalarla ilgili hazırlanan basın duyurusu aşağıda sunulmuştur.

İlimizde Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Kullanmak suretiyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehirlemeye çalışan ve “torbacı” olarak tabir edilen “sokak satıcıları” ile etkin mücadele edilmesi amacıyla Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca planlı Kökünü Kurutma Operasyonu başlatılmıştır.

10.01.2023 tarihinde yapılan Operasyon kapsamında Emniyet Müdürlüğümüzce (100), Jandarma Komutanlığınca (20) toplamda (120) şahıs gözaltına alınmıştır.

Emniyet Müdürlüğümüzce Gözaltına alman şahıslar hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti” suçundan Adli tahkikat başlatılmış, tahkikat sonucu Adliyeye sevk edilen (100) şüpheliden (60) şüpheli TUTUKLANARAK Cezaevine teslim edilmiş, (40) şüpheli Adli Kontrol Şartı ile SERBEST bırakılmıştır” denildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)