Karakıran sakinleri yalınayak kaldı

Kemalöz Mahallesi Karakıran semtindeki lüks site ve apartmanlarda sabah işe ve okula gitmek isteyen çok sayıda vatandaş yalınayak kaldı.
Karakıran sakinleri yalınayak kaldı

Gece geç saatlerde eş zamanlı olarak apartman ve sitelere giren hırsızlar, kaliteli ve marka spor ayakkabıları çalarak kayıplara karıştı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Geçtiğimiz Pazartesi gecesi; Ali Bey, Kıvanç, Akasya, Ada gibi çok sayıda insanın yaşadığı sitelerde eş zamanlı olarak binalara giren hırsızlar gözlerine kestirdikleri kaliteli ve marka spor ayakkabıları çalarak kaçtı.

Sabah işe ve okula gitmek için kapıyı açan site ve apartman sakinleri ayakkabılarını bulamayınca şaşırdı ve güç durumda kaldı.

Ayakkabı hırsızları güvenlik kamerasına takıldı

Geçen yıldan bu yana aralıklarla devam eden ayakkabı hırsızlıkların çok sayıda insandan oluşan bir çetenin işi olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik nedeni ile dairelere giremeyen hırsızların koridorlarda bulunan ayakkabı ve malzemeleri götürdüğü belirtildi.

Kıvanç Sitesinin güvenlik kamerasına ise maskeli, kapüşonlu, montlu ve kot pantolonlu genç görünümlü bir şahıs takıldı.

Güvenlik uzmanları; evde olduğunuzun bilinmesi için kapının önünde mutlaka ayakkabı bulunması gerektiğini, ancak eski ayakkabıların konulmasını istedi. Uzmanlar, apartman, daire ve site girişlerinde mutlaka güvenlik kameraları, ses ve yüz tanıyıcı sitemleri gibi güvenlik sistemlerin kurulmasında fayda olduklarını da vurguladı.