İzmir'de sazan sarmalı dolandırıcılığı! Araç almak isteyenler 255 bin TL dolandırıldı

İnternetten ucuz 2. el araç almak isteyen kişiler dolandırıcıların hedefi oldu. 255 bin TL'lik vurgun yapan çete çökertildi.
İzmir'de sazan sarmalı dolandırıcılığı! Araç almak isteyenler 255 bin TL dolandırıldı

Son dönemde yükselen araç fiyatları vatandaşı zorlamaya devam ederken ucuz araç arayan kişiler dolandırırıcıların hedefi olmaya devam ediyor. Ucuz araç almak isteyen vatandaşlar verilen sahte ilanlarla sazan sarmalı içerisine çekilirken kapora adı altında para yatıran vatandaşlardan çeteler vurgun yapıyorlar.

Bu dolandırıcılık girişimlerinden bir yenisi de İzmir'de yaşandı. İzmir'de sosyal medyada yayımlanan gerçek ilanları kopyalayarak daha ucuz fiyatlarla satış ilanı yayımlayan dolandırıcılar ucuz araç satma vaadiyle vatandaşlardan 255 bin liralık vurgun yaptılar. İhbar üzerine düzenlenen operasyonda 4 kişilik çete çökertildi.

İZMİR'DE 2.EL ARAÇ DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU!

Sosyal medyada gördükleri satılık araç ilanını kopyalayıp, görseldeki araçları kendi araçlarıymış gibi satılığa çıkartan, sazan sarmalı yöntemiyle bir vatandaşı 255 bin lira dolandıran 4 kişilik şebeke çökertildi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden aracını satmak isteyen vatandaşların ilan bilgilerini kopyalayarak kendi araçları gibi daha düşük fiyattan ilana koydukları, kendilerini arayan vatandaşlara çeşitli bahaneler sunarak vermiş oldukları İBAN numaralarına para göndertip, sazan sarmalı yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 4 şüpheli belirlendi.

Otomobil satın almak isteyen bir vatandaşı 255 bin lira dolandıran şahıslar, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

Son dönemde artan dolandırıcılık olayları sonrasında uzmanlar bu tip dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Peşinat adı altında önden verilen paralara karşı dikkatli olunması istenirken aynı zamanda piyasasının çok altında ucuz fiyatlarla satılan araçlar için daha temkinli olunması istendi.