İzmir'de demir sopalarla 3 kişiyi döven 6 şüpheli hakkında mahkeme kararı!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 3 kişiyi demir sopalarla öldüresiye döven ve sonrasında yakalanan 6 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.
İzmir'de demir sopalarla 3 kişiyi döven 6 şüpheli hakkında mahkeme kararı!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde gerçekleşen bir kavga olayı gündemde genişçe yer bulmuştu. Buna göre 6 kişilik grup tartıştıkları 3 kişilik bir başka grubu ellerine aldıkları demir sopalar ile öldüresiye dövmüştüler. Bu olaya ilişkin polis tarafından hızlıca adımlar atılarak şüpheliler adalete teslim edildi.

6 kişilik grup içerisinde yer alanların 4’ünün yaşlarının 18 yaşın altında olduğu tespit edilmişti. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler hakkında ilk karar adli kontrolle serbest bırakma olarak açıklandı. Şüphelilerin tamamı bu şekilde serbest bırakıldılar.

Olay, geçtiğimiz pazar günü akşamı Karşıyaka ilçesi Bostanlı Mahallesi 2018. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, U.K. (23), O.S. (23) ve M.Y. (22) adlı kişiler, kafenin önünde oldukları esnada tanımadıkları 7 kişilik grubun demir sopalarla saldırısına uğradı. Saldırı anı kafede oturan bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedilirken, hastaneye sevk edilen gençlerden U.K.’nin aldığı darbelerle kafasından yaralandığı öğrenildi.

Adli kontrolle serbest kaldılar

İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik geniş kapsamlı başlatılan çalışmalarda, suça sürüklenen çocuklar E.Y., E.S, M.E.T. ve A.İ. ile şüpheliler A.B. ve S.A. dün yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Valiliği olayla alakalı olarak bir açıklama yapmış ve saldırganların yakalandığını duyurmuştu. Ayrıca olaya karıştıkları tespit edilen başka şüphelilerin de olduğu ve onlar hakkında da tahkikat yapıldığı açıklanmıştı. Bugün çıkan mahkeme kararı ile beraber yargılamanın devam edeceği ama şüphelilerin tamamının tutuksuz yargılanacakları belli oldu.