İzmir’de baba ve iki oğluna cinayetten tutuklama!

İzmir’de 18 Nisan’da işlenen cinayet nedeniyle mahkemeye sevk edilen 8 şüpheliden 3’ü hakkında tutuklama kararı verildi.
İzmir’de baba ve iki oğluna cinayetten tutuklama!

İzmir’in Konak ilçesinde 18 Nisan’da iki aile arasında çıkan kavga cinayet ile sonuçlanmıştı. Aralarında husumet bulunan şahısların kavgası büyümüş ve 35 yaşındaki H.K. tabanca ile ateş edilerek öldürülmüştü.

Cinayetin ardından polis şüpheli şahısları yakalamak için çalışma başlattı ve olayla ilgisi olduğu tespit edilen 8 şüpheli gözaltına alınmışlardı. Bu şahısların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkleri yapıldı. Çıkarıldıkları mahkemeden ise ilk karar çıktı.

HUSUMETLİLERİN KAVGASINDA CİNAYET İŞLENDİ

Olay, 18 Nisan günü akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2. Kadriye Mahallesi'nde K.E. (51), oğulları E.E. (33) ve A.E. (30) ile husumetli oldukları H.K. (35) arasında tartışma çıktı. Olayın büyümesi üzerine H.K., tabancayla açılan ateş sonucunda yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince durumu ağır olan H.K., İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, kavgayı gören iki ailenin yakınları arasında çıkan arbedeye müdahale için çevik kuvvet polisleri olay yerine sevk edildi. Polisler baba K.E.'yi gözaltına alırken, olay sonrası kaçan oğulları E.E. ve A.E.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Hastanede kalbi üç kez duran ve doktorların müdahalesiyle tekrar hayata döndürülen 3 çocuk babası H.K., yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

Baba ve iki oğlu tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, baba K.E.'nin ardından oğulları E.E. ve A. E.'nin yanı sıra olaya karıştıkları tespit edilen E.E. (16), M.Ü. (53), E.T. (41), S.I. (34), ve M.D.'yi (47) kent merkezi ve Menderes ile Menemen ilçelerinde düzenlenen operasyonlar ile yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilenlen şüphelilerden baba K.E. ile oğulları E.E. ve A.E., tutuklanırken, diğer 5 şüpheli ise adli kontrolle salıverildi.

İşlenen cinayete ilişkin yargılama sürerken tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildiler. Diğer 5 şüpheli de davada yargılanacaklar. Ceza almaları durumunda onlar da tutuklanarak cezaevine gönderilecekler.