İzmir Valiliğinden yasaklama kararı!

Kobani Dabası kapsamında yargılanan sanıklara verilen hapis cezalarının belli olmasının ardından taşkınlık olabileceği ihtimali gereği İzmir Valiliği kent genelinde toplantı ve yürüyüşler yasaklandı.
İzmir Valiliğinden yasaklama kararı!

İZMİR (İHA) – Türkiye’nin gündemini uzun bir süredir meşgul eden Kobani Davası sonuçlandı. Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere çok sayıda sanık için hapis cezası kararı çıktı. Bu karar üzerine Türkiye’nin bazı illerinde valiliklerden toplantıların ve yürüyüşlerin yasaklanmasına dair karar almaya başladılar.

İzmir Valiliği de bir açıklama yaparak İzmir genelinde 19 Mayıs saat 23:59’a kadar Kobani davası ile alakalı olarak yapılacak tüm toplantı, yürüyüş ve benzeri etkinliği yasakladı. Yasak kararına uymayanlar hakkında işlem yapılacak.

YASAKLAMA KARARI ÇIKTI

Kobani Davası olarak da bilinen "6-8 Ekim Terör Olaylı Davası"nın sonuçlanmasının ardından İzmir Valiliği tarafından yapılan duyuruda, kentte 19 Mayıs'a kadar kentte toplantı, yürüyüş gibi eylemlerin yasaklandığı bildirildi.

18’i tutuklu 108 ismin yargılandığı ve kamuoyunda Kobani Davası olarak bilinen "6-8 Ekim Terör Olaylı Davası"nın 83’üncü duruşması dün görüldü. Duruşmada açıklanan kararlara göre Selahattin Demirtaş’ın da içinde bulunduğu birçok isme hapis cezası verildi.

İzmir Valiliğinin resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, kentte bu konu ile ilgili yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığı bildirildi. Duyuruda 16 Mayıs itibariyle başlayan yasaklama kararının 19 Mayıs saat 23.59’a kadar süreceği de aktarıldı.

Yapılan açıklamada ise "İlimiz farklı noktalarında terör örgütüne müzahir şahıs veya şahıslarca toplanılarak, PKK/KCK terör örgütünü ve elebaşı Abdullah Öcalan’ı övücü mahiyette eylemlerde bulunulabileceği, vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek fiillerin meydana gelebileceği, kanuna aykırı süreç işletileceği ve karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek istenmeyen olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirilmektedir.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11. maddesi hükümleri gereğince; 'Demokratik Siyasette Israrcıyız! Halkların Dayanışması ve Birleşik Mücadele İle Kumpasları Aşacağız, 6-8 Ekim Terör Olaylı davası' ile ilgili yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinliklerin İzmir il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde (Coğrafi Alan-İl Merkezi, İlçeler/Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 16.05.2024 günü saat 17.30'dan 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar 4 (dört) gün süreyle yasaklama kararı alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

İzmir’de 19 Mayıs 2024 günü saat 23:59’a kadar belirtilen konuyla ilgili olarak yapılacak açık yer toplantıları ile gösteri ve yürüyüşleri İzmir Valiliği tarafından yasaklandı. Pazar günü 23:59’a kadar bu yasak uygulamasının devam edeceği bildirildi.