İstinyePark AVM’de yangın paniği! Valilikten açıklama, vatandaşlar tahliye edildi!

İstanbul Sarıyer ilçesinde bulunan İstinyaPark AVM’de akşam saatlerinde yangın paniği yaşandı. Alışveriş merkezini dumanlar kaplarken vatandaşlar tahliye edildi. İstanbul Valiliği ise yaşananlara dair açıklama yaptı.
İstinyePark AVM’de yangın paniği! Valilikten açıklama, vatandaşlar tahliye edildi!

İstanbul’da büyük bir yangın paniği yaşandı. Sarıyer ilçesinde bulunan ve oldukça bilinen alışveriş merkezlerinden olan İstinyePark Alışveriş Merkezi’nde yangın çıktı. Akşam saatlerinde çıkan yangın nedeniyle alışveriş merkezini dumanlar kapladı. O sırada içeride bulunan vatandaşlar panik yaparken yangına acil bir şekilde müdahale edildi.

YANGIN NEDEN ÇIKTI?

İstinyePark Alışveriş Merkezi’nde çıkan yangının kesin nedeni yapılacak olan incelemenin ardından belirlenecek. Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre AVM’nin otoparkında bulunan bir araç henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. -4. katta gerçekleşen yangında dumanlar tüm alışveriş merkezini sardı. Ancak otomobilin neden yandığı şu ana kadar net bir şekilde tespit edilemedi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ!

Yangın ihbarının yapılması üzerine İstinyePark Alışveriş Merkezi’ne polis ve itfaiye ekipleri sevk edildiler. Kısa süre içerisinde alışveriş merkezine ulaşan ekipler hemen yangına müdahale ettiler. İtfaiye yangını döndürme çalışmasına başlarken polisler de vatandaşların tahliye edilmelerini sağladılar. Herhangi bir kişinin zarar görmediği yangını kısa sürede itfaiye kontrol altına aldı. Söndürülen yangın sadece maddi sınırlı bir alanda hasara neden oldu. Maddi hasarın büyük olmadığı ve yangının büyümesine izin verilmeden söndürüldüğü belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği de yangın ile alakalı olarak bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasına göre yangın saat 20:50 sıralarında çıktı. Otopark bölümünde başlayan yangının AVM görevlileri tarafından kontrol altına alındığı ve olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından gerekli kontrollerin yapıldığı belirtildi. Olayda olay ve Yaralanan kimsenin olmadığını açıklayan İstanbul Valiliği yangının çıkış nedeninin itfaiye incelemesinin ardından belli olacağını duyurdu.