İstanbul'da çalınan motosiklet Aydın'da yakalandı!

İstanbul’da çalınan motosiklet Aydın Kuşadası’nda ele geçirildi. 2 şüpheli, polisin dur ihtarına uymayarak kaçarken kovalamaca sonucunda polise yakalandılar.
İstanbul'da çalınan motosiklet Aydın'da yakalandı!

AYDIN (İHA) – Aydın’ın Kuşadası ilçesinde polislerin şüphelendikleri bir motosikleti durdurmak istemeleri üzerine filmleri aratmayacak bir kovalamaca yaşandı. Motosikletin üzerinde olan iki şüpheli polisten kaçmaya başladılar. Yaşanan kovalamaca sırasında motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmak isteyen şüpheliler polis tarafından yakalandılar.

Yakalanan şüphelilerin neden kaçtıkları ise kısa bir süre içerisinde öğrenildi. Şahısların sürdükleri motosikletin İstanbul’dan çalındığı belirlendi. Ayrıca görgü tanıkları şüpheli şahısların kar maskesi taktıklarını iddia ettiler. Yapılan aramada ise şüphelilerin üzerinden bir silah ve iki şarjör bulundu.

POLİSTEN KAÇMAK İSTEDİLER

Olay, Kuşadası ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri şüpheli bir motosikleti durdurmak istedi. Ekiplerin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, arkasındaki yolcu ile birlikte kaçmaya başladı. Motosiklet ile kaçmaya çalışan şüpheliler daha sonra motosikleti park ederek yaya olarak kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından 2 şüpheli de ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. Şüpheliler gözaltına alınırken, yapılan incelemede motosikletin İstanbul'dan çalındığı belirlendi.

Ayrıca, şahısların üst aramasında da bir adet silah ve dolu vaziyette bulunan iki şarjör ele geçirildi. Görgü tanıklarınca şüphelilerin kar maskesi taktığı da iddia edilirken, polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Şahısların sorgulamalarına başlanırken ekipler olayın sadece basit bir motosiklet hırsızlığı olmayabileceği üzerinden duruyorlar. Yakalanan silah ve kar maskesi taktıkları iddiası şüphelilerin bir yere veya kişiye silahlı saldırı amaçlarında oldukları ihtimalini kuvvetlendiriyor. Yapılan inceleme sonucunda elde edilecek bulgularla soruşturmaya yön verileceği bildirildi.