Hırsızlar Uşak Üniversitesi’nin dünya ile bağlantısını kesti

Uşak Üniversitesi’nin internet bağlantısını sağlayan fiber kablolar çalındı.
Hırsızlar Uşak Üniversitesi’nin dünya ile bağlantısını kesti

Uşak Üniversitesi merkez yerleşkesi ve ilçelerde buraya bağlı okul ve yüksekokulların dünya ile bağlantısı koptuğu ve şu ana kadar internetle ilgili hiçbir işlem yapamadığı öğrenildi.

Dün gece saat 22.00 sıralarında Gülistan Yapı Kooperatifi civarında Uşak Üniversitesi ve civar yerleşkelerinin internet bağlantısını sağlayan fiber optik kabloların kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındığı öğrenildi.

Çalınan kablolar yüzünden Uşak Üniversitesi merkez yerleşkesinde ve civarında her türlü dijital bağlantı kesildi. Sadece merkez yerleşkenin değil, buraya bağlı ilçelerdeki fakülte ve yüksekokulların da dünya ile elektronik bağlantısının kesildiği bilgisine ulaşıldı.

Bir toplantı için Ankara’da bulunduğu sırada olayı öğrenen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın internet bağlantısı için gerekli kurum ve kuruluşlarla temasa geçerek bir an önce bağlantının kurulması için telefon trafiği yaşadığı da belirtildi.

Edinilen bilgilere göre; olayla ilgili Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin failleri bulmak için çalışmaları sürüyor. Üniversitenin internet bağlantısının bir an önce sağlanması için teknik ekiplerin de çalışmaları sürdürüyor. Henüz internet bağlantısı kurulmuş değil.