Hırsızlar Su sayaçlarını çalınca susuz kaldı.

Öğretmen Uğur Aydın’a ait evde bulunan 3 adet su sayacı hırsızlar tarafından çalındı.
Hırsızlar Su sayaçlarını çalınca susuz kaldı.

Uğur Aydın, evinin kesilen doğal gazı yüzünden zor anlar yaşarken bu kez de susuz kaldı.Su sayaçlarının çalındığı evden geçen yılda demir bahçe kapısı kanatları çalınmıştı.

Doğal gaz kesintisi sıkıntısı nedeni ile zor günler yaşayan Uşaklılara bir darbede hırsızlardan geldi. Durak Mahallesi Kunt Sokakta bulunan öğretmen Uğur Aydn’a ait evin bodrum katına giren hırsızlar çalacak bir şey bulamayınca bodrumda bulunan su sayaçlarını sökerek götürdü.

Edinilen bilgilere göre, Kunt sokak ve civarında aralarında Uğur Aydın’ın da evinin olduğu bir çok evin demir bahçe kapıları yine hırsızlar tarafından çalınmıştı.

Okulların salgın nedeni ile tatil olmasını fırsat bilen Uğur Aydın Tatar Beldesindeyken meydan gelen ilginç hırsızlık hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu nasıl bir hırsızlıktır anlamadım. Salgından dolayı haftada bir uğradığım uşaktaki evime gittim, sular kesik. Sayaçlara bakmak için indiğimde 3 dairenin de sayaçları tesisatta kullanılan vana ve borularıyla birlikte çalınmış. Sökerken birçok noktaya hasar da verilmiş. Hırsız bodrum penceresinden içeri girmiş, katlara geçiş bulamayınca bari boş dönmeyeyim düşüncesiyle sayaçları sökmüş geldiği gibi çıkmış gitmiş.

Komşumdan  aldığım bilgiye göre pazar günü öğleyin saat 14.00 gibi çuvalı sırtında birisi benim bahçeden çıkmış. Sorduğunda birilerinden saklandığını söylemiş. Bu sayaçların hepsi de seri numaralı, başka yerde kullanılamaz. Pirinç ya da bakır olduğu için hurdacı belki 10 lira verir. İnsanlar ne durumda ki 30 lira için paslı metal su borularını sökmek için saatlerce uğraşmış. Akıl alır gibi değil ama bu gün yaşadıklarım bunlar. Ne yazık ki. Doğalgazı açmaya gittim sudan da oldum.”