Halkın sağlığı ile oynayan korsan fırın mühürlendi

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kayıt dışı bir ekmek fırınında insan sağlığına zarar veren mamuller üretildiği için fırını mühürleyerek ticaretten men etti.
Halkın sağlığı ile oynayan korsan fırın mühürlendi

Uşak Belediyesi 15 gün içerisinde; fırın, unlu mamul imalatçıları, market, bakkal, kuaför, berber gibi yaklaşık 14 bin kayıtlı işyeri ve korsan işyerlerinin denetlemeyi planladı ve denetimlere başladı.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan 4 ekip, hem rutin denetimlerini yapıyor. Hem de bakanlık ve valilik tarafından yeni Koranavirüs tedbirleri kapsamında incelemelerde bulunuyor.

Yapılan ilk denetimlerde Uşak merkezde korsan üretim yapan bir ekmek fırını mühürlenerek ticaretten men edildi. Herhangi bir kaydı olmayan fırında hijyenik olmayan bir ortamda ekmek, pide gibi mamuller üretildiği tespit edildi.

Uşak Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, halk sağlığını tehdit edecek derecede sağlıksız ortamda ekmek üretilen bir fırın, mühürlenerek kapatılmıştır.

Denetimlerimiz, hassasiyet içerisinde ve kesintisiz olarak devam edecektir” ifadelerine yer verilerek halkın sağlığı ile kimsenin oynamasına izin verilmeyeceği vurgusu yapıldı.

MASKE VE HES KODU DENETİMLERİ DE YAPILIYOR

Ayrıca, Uşak Belediyesi tarafından yapılan başka bir açıklamada; “Covid-19 ile mücadele kapsamında, ekiplerimiz pazar yerlerinde HES kodu sorgulaması yapmıştır.

Maske ve mesafe denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir.

Kurallara uyulması çağrısını yineliyor, tedbirler sayesinde süreci en kısa zamanda atlatmayı diliyoruz” denildi.