Dünür cinayetinde ölü sayısı 2 oldu

Denizli’nin Bekili ilçesinde dünürleri tarafından vurulan ve olay yerinde yaşamını yitiren Abdullah Koran’dan sonra kardeşi Ferman Koran’ında Denizli Çal İlçesi Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Dünür cinayetinde ölü sayısı 2 oldu

Kolundan yaralanan oğlu Murat Koran’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisini devam ettiği ve Dünürlerine ateş eden Gürcan İ.’nin gözaltında sorgusunun devam ettiği de belirtildi.

 OLAY NASIL MEYDAN GELDİ?

Denizli’de 2 ay önce kaçarak evlendiği kocasından şiddet gören yeni gelin, ailesini arayarak yardım istedi. Öfkeye kapılarak damadını tokatlayan baba, dünürü tarafından silahla vurularak öldürüldü, kardeşi ile oğlu ise yaralandı.

Uşak’ın Karahallı ilçesinde yaşayan Fatma İ., 2 ay önce kaçarak Denizli’nin Bekilli ilçesinde yaşanan Can İ., ile evlendi. Çiçeği burnunda çift arasında, kısa sürede tartışmalar yaşanmaya başladı. Bu tartışmaların sonuncusunda eşinden şiddet gördüğü iddia edilen Fatma İ., Uşak’ta yaşanan ailesini arayarak yaşananları aktardı.

Kızının şiddet gördüğünü öğrenen baba Abdullah Koran, kardeşi Ferman Koran. ile oğlu Murat Koran’ı yanına alarak Bekilli Sanayi Sitesi’nde lastikçi olan dünürü Gürcan İ’nin iş yerine geldi. Babasıyla birlikte aynı iş yerinde çalışan damadı Can İ. ile konuşmaya başlayan Abdullah Koran, konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine damadına tokat attı.

Oğlunun gözleri önünde tokatlanmasını hazmedemeyen Gürcan İ., “Sen benim oğluma nasıl vurursun” dedikten sonra, yanında bulundurduğu silahla dünürlerine rastgele ateş etti. Ardı ardına ateşlenen silahtan çıkan kurşunlar Abdullah Koran., Ferman Koran ve Murat Koran’a isabet etti. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin uzun süre kalp masajı yaptığı baba Abdullah Koran, tüm çabalara rağmen kurtarılmadı.

Durumu ağır olan Ferman K. ile hayati tehlikesi bulunmayan Murat K., ambulansla Çal Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kızını korumaya çalışırken hayatını kaybeden babanın cenazesi, otopsi için morga kaldırıldı.

Kardeşi Ferman Koran’da kaldırıldığı hastanede gece saatlerinde yaşamını yitirirken kolundan yaralanan oğlu Murat Koran’ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Koran ailesinin Doğu kökenli olduğu, uzun zamandır Karahallı ilçesinde yaşadığı, Abdullah Koran’ın inşaat, kardeşi Ferman Koran’ın da mobilya ustası olduğu öğrenildi.

 Solda Ferman Koran. Sağda; Abdullah Koran

(SALİH KILINÇ / HABER)