Dolandırdırlar Uşak polisinden kaçamadılar

Geçtiğimiz 2017 yılında Uşak'ta meydana gelen İnternet Bankacılığı Dolandırıcıları Uşak polisinden fazla kaçamadı
Dolandırdırlar Uşak polisinden kaçamadılar

Uşak’ta 2017 yılında banka hesabından kendi bilsi dışında 11 bin 600 lira çekildiğini bankadan gelen sms ile öğrenen S.G.(38)'nin olayı polise bildirmesinden sonra başlatılan soruşturmada sona yaklaşıldı.

Olay ardından inceleme başlatan Uşak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri , 2017 yılında yaşanan dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak banka kayıtlarının incelenmesi sonucunda mağdur vatandaşın banka hesabından çekilen 11 bin 600 lira paranın İ.K.(21), K.J.(32), R.G.(20) ve F.A.(19) isimli şahısların hesaplarına (2.900)’er TL olmak üzere aktarıldığını ve paranın aynı gün Uşak’ta ki bir alışveriş merkezinde bulunan ATM cihazlarından çekildiğini tespit etti.

Polis alışveriş merkezinde bulunan atm cihazına ait güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde 4 şüphelinin hesabına aktarılan paraların A.K.(23) ve F.Z.(24) şahıslar tarafından çekildiğini belirledi.

Kimlikleri belirlenen İ.K.(21), R.G.(20), F.A.(19) ve A.K.(23) isimli şahıslar polis tarafından yakalanarak gözaltına alınarak emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi,4 şüpheliden R.G.(20) ve F.A.(19) savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılık işlemleri sonrası mahkemeye sevk edilen  İ.K.(21) adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, .K.(23) isimli şahıs tutuklandı,  F.Z.(24) ve K.J.(22) isimli iki şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.