Doğalgaz topraklama çubuğu çalan hırsız yakalandı

Geçtiğimiz Cuma akşamından bu yana birçok evden doğalgaz topraklama çubuğu çalan hırsız polis tarafından yakalandı. Özellikle Işık Mahallesi ve Mehmet Akif Ersoy sakinleri hırsızın yakalandığını duyunca derin bir oh çekti.
Doğalgaz topraklama çubuğu çalan hırsız yakalandı

Uşak merkezde bulunan Işık Mahallesi Güzel Sokak, Balat Sokak, Yavuz ve Büküm sokaklarda ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde 3. Ve 4. Trafo Sokaklarda ev sahiplerinin kabusu olan M.G. adlı zanlı suç aletleri ile birlikte yakalandı.

Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana evlerinin önündeki doğalgaz tesisatlarının kırılarak doğalgaz topraklama çubuğunun çalındığı yönünde kendine ulaşan şikayetleri değerlendiren Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri bir operasyonla olayın faili olarak tespit ettikleri M.G. adlı şahsı çaldığı bakır topraklama çubukları ile birlikte yakaladığı öğrenildi.

Zanlı M.G. nin 35 ayrı suçtan sabıkası olduğu ve ifadesi alındıktan sonra adli mercilere sevk edildiği belirtildi.

Doğalgaz topraklama çubuklarını çalmak için evlerinin dışında bulunan tesisata da büyük zararlar verildiğinden yakınan mağdurlar; “Uşak polisine çok teşekkür ederiz. Hırsızı yakaladılar da derin bir nefes aldık. Üç gündür zararımızı gidermeye ve önlem almaya çalışıyoruz. Bakır çubukların çalınmaması için 450-800 TL arasında demir dolaplar yaptırdık. Bu kış gününde yok yere masrafa girdik” dediler.

(SALİH KILINÇ / HABER)