DİKKAT! BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Şimdi de “Vali” adını kullanarak vatandaşı dolandırmaya başladılar
DİKKAT! BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Vatandaşı akıl almaz yöntemlerle dolandıran dolandırıcıların son numarası; valilerin ve üst düzey yöneticilerin adını kullanarak bağış toplamak oldu.
Uşak Valiliği, son günlerde Vali Funda Kocabıyık ve üst düzey yöneticilerin isimlerinin kullanılarak bağış adı altında yardım istendiğine dair gelen ihbarlar üzerine bir açıklama yayınladı
Uşak Valiliği'nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

T.C.
UŞAK VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

Basın Duyurusu
Son günlerde Valiliğimiz veya üst düzey yöneticilerin isimlerinin kullanılarak, vatandaşlarımızdan bağış adı altında yardım istendiğine dair Valiliğimize ihbarlar gelmektedir. Yaşanan mağduriyetlerin, bu ve benzeri dolandırıcılık olaylarının tekrarlanmaması amacıyla kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. 
Aziz ve yardımsever milletimizin, iyi niyetli insanlarımızın hayır yapma isteğinden faydalanarak kendilerine maddi menfaat temin etme gayretinde bulunan ve kendilerini Vali, Vali Yardımcısı, Özel Kalem Müdürü ya da üst düzey yönetici sıfatı ile arayarak; kanser, ve lösemi hastalarına, engellilere, ihtiyaç sahibi öğrencilere, şehit yakınlarına veya gazilerimize yardım adı altında para talep eden art niyetli bu kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. 
Şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki Devletin Valisi veya üst düzey yöneticileri hiçbir zaman telefonla veya sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlarımızdan bağış adı altında herhangi bir yardım talebinde bulunmamıştır, bulunmayacaktır. 
Vatandaşlarımızın vicdanlarını sömürüp suiistimal etmek isteyen kötü niyetli insanlara karşı daha dikkatli olmaları, kendisini üst düzey yönetici olarak tanıtıp yardım talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar etmemeleri, Emniyet Müdürlüğünün 155 veya Jandarma Komutanlığının 156 numaralı hatlarını arayarak ihbarda bulunmaları ve kesinlikle herhangi bir ödeme yapmamaları, yaşanan mağduriyetlerin engellenmesi açısından önem taşımaktadır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”