Denizli’de jeotermal ana boru hattı patlayınca sıcak su metrelerce yüksekliğe fışkırdı

Denizli’de şoke eden bir olay meydana geldi. Sera kurmak için başlayan sondaj çalışmaları sırasında elektrik çevrim santraline giden jeotermal ana boru hattı patladı. Boru patlayınca basınç etkisiyle metrelerce yüksekliğe fışkıran su kayıt altına alındı.
Denizli’de jeotermal ana boru hattı patlayınca sıcak su metrelerce yüksekliğe fışkırdı

Olay Denizli’nin Sarayköy ilçesinde meydana geldi. Sera kurmak için yapılan sondaj çalışmaları sırasında boru hattı patladı.

ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

Sıcak suyun metrelerce yüksekliğe fışkırdığı anlarda pek çok kişi fışkıran suyu kilometrelerce uzaklıktan görebildi. Feci olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadığı aktarıldı. Ekiplerin olaya ilişkin başlattığı soruşturma sürüyor.

Denizli’de sera kurmak için yapılan sondaj çalışması, elektrik çevrim santraline giden jeotermal ana boru hattını patlattı. Metrelerce yüksekliğe fışkıran sular pek çok noktadan göründü.

aw192968-01.jpg

İLÇENİN PEK ÇOK NOKTASINDAN GÖRÜNDÜ

Olay, Denizli’nin Sarayköy ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, özel bir şirketin sera kurmak amacıyla yürüttüğü sondaj çalışmaları sırasında patlama gerçekleşti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yapılan incelemelerde sondaj çalışmaları sırasında jeotermal sulardan elektrik üretimi sağlayan santrale giden ana boru hattının patladığı belirlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, patlama anında metrelerce yüksekliğe ulaşan jeotermal sular ilçenin birçok farklı noktasından görüldü.

Meydana gelen olaya ilişkin ekiplerin soruşturma başlattığı öğrenildi.