Denizli'de ehliyetsiz gencin neden olduğu kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı!

Denizli’de ehliyetsiz gencin neden olduğu trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
Denizli'de ehliyetsiz gencin neden olduğu kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı!

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de oldukça feci bir trafik kazası meydana geldi. Seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç refüjü aşarak karşı şeride geçti. Araçta maddi hasar meydana gelirken sürücü ile yanındaki yolcu araçtan hafif yaralı olarak çıktılar.

Yolun ortasında kalan aracı geç fark eden bir başka araç ise duramadı ve otomobile çarptı. Abu çarpmanın etkisi ile beraber araç metrelerce sürüklendi. İkinci aracın sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken yanındaki eşi de ağır yaralandı. Bu sırada kazaya neden olan aracın sürücüsü ise ehliyetsiz çıktı. 18 yaşın altında olan sorumsuz genç 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de ağır yaralanmasına neden oldu.

SORUMSUZ GENCİN HATASI CAN ALDI

Kaza, Denizli-Afyonkarahisar karayolu Honaz ilçesi mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Denizli il merkezinden Kocabaş Mahallesi istikametine giden Şinasi T.Ç. idaresindeki lüks otomobil, sürücünün bir anlık dikkatsizliği sonucu kontrolden çıktı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, refüjü aşarak karşı şeride geçti. Sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı, maddi hasar oluşan araçtan yara almadan çıktı.

Bu sırada Denizli yönüne gelen M.K. (59) yönetimindeki SUV araç, rampadan inerken yolun ortasında duran kazalı otomobili geç fark etti. Sürücü tüm çabalarına rağmen aracını durduramadı. SUV araç, çarpmanın etkisiyle metrelerce savruldu. Diğer sürücülerin ihbarı sonucu bölgeye çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri sürücü ve eşi M.K.’ye ilk müdahalede bulundu. Yapılan kontrollerde M.K.’nin olay yerinde yaşamını kaybettiği belirlenirken, ağır yaralanan eşi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından M.K.’nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazaya neden olan Şinasi T.Ç.’nin ehliyetsiz ve 18 yaşından küçük olduğu öğrenildi. Araç sürücüsü Şinasi T.Ç. ve yanındaki arkadaşı jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kaza sonrası karayolunda kontrollü sağlanan ulaşım hurdaya dönen araçların kaldırılmasıyla normale döndürüldü.

Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken kazaya neden olan gencin ifadesi ve hazırlanacak olan kaza raporuna göre hareket edileceği bildirildi. Ehliyetsiz olduğu için baştan hatalı olan genç bir de karşı şeride geçip kazaya neden olduğu için ayrıca kusurlu olduğu belirtildi. Soruşturma neticesinde mahkemeye sevk edilmesi beklenen genç hakkında son karar mahkemede verilecek.