Denizli'de annesini öldürüp babasını ağır yaralayan evlat tutuklandı

Denizli’de anne ve babasına silahlı saldırı düzenlediğini itiraf eden 23 yaşındaki genç çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli'de annesini öldürüp babasını ağır yaralayan evlat tutuklandı

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de dün meydana gelen silahlı saldırı olayı güvenlik birimlerinin araştırması neticesinde kısa sürede aydınlatıldı. Güney ilçesinde tarlada çalışıp evlerine geri dönmek isteyen çifte evlerinin 100 metre yakınında silahlı saldırı düzenlendi. Bu saldırıda kadın olay yerinde hayatını kaybederken eşi ise ağır yaralandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı olan ekipler saldırının aydınlatılması için yoğun bir çalışma başlattılar ve çiftin çocuklarından şüphe edildi. Çocukların ifadeleri alınırken 23 yaşındaki oğullarının ifadesinde çelişkiler tespit edildi. Silahlı saldırının ihbarını da yapan kişi olan bu çocuk çok direnmeden saldırıyı kendisinin yaptığını itiraf etti.

Denizli’nin Güney ilçesine bağlı Kargılık Mahallesi'nde ikamet eden Y.A. ve eşi C.A. (55), Güney ilçe merkezinde alışveriş yaptıktan sonra kırsal mahalledeki evlerine dönmek için sepetli motosikletleriyle yola çıktı. Evlerine 100 metre kala pusuya düşürülen çiftte, av tüfeği ile 1 el ateş edildi. İlk önce motosikletin arkasında yolcu olarak oturan C.A.’ya isabet ederek bel kısmından giren domuz kurşunu, Y.A.’nın omurga kemiğini parçaladı. Belinden giren kurşun iç organları parçalayan C.A., olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Y:.., ilk müdahalesinin ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Jandarma katil evladı samanlıkta iğne arar gibi buldu

Olayın ihbar edilmesi üzerine Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT, KOM, Siber Suçlarla Mücadele ve Güney İlçe Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere çok sayıda ekiple olaya müdahale edildi. Şüphelinin yakalanması için geniş bir çalışma başlatan jandarma ekipleri, cinayetin failini samanlıkta iğne kadar gibi detaylı bir çalışmayla buldu. Olay yerinde araştırma yapan jandarma ekipleri, cinayet ihbarında bulunan oğlu H.A. ve diğer oğlunu ile olayla bağlantılı olabileceği değerlendirilen 2 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Pusu kurdu, cinayet ihbarını yaptı

Cinayet ile ilgili sorgulamayı yapan ekipler olayla ilgili çelişki beyanlarda bulunan 23 yaşındaki H.A. üzerinde yoğunlaşılan mülakat sonucu, şüpheli suçunu itiraf etti. İlk ifadesine “Babam, bana eziyet edip, dövüyordu. Amacım korkutmaktı. Dönüşlerini bekledim, saklandım arkalarından ateş ettim. Silahı sakladım, sonra babam aradı koşarak yanına gittim. Yardım ettim ambulans çağırdım” diyen zanlı evlat, jandarmadaki sorgusunun ardından Buldan Adliyesine sevk edildi. “Kasten ve tasarlayarak adam öldürmek” suçundan adli makamlara sevk edilen oğul, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkartıldı. Tutuklanan cinayet zanlısı evlat, cezaevine gönderildi.

Annesini öldüren ve babasını da ağır yaralayan 23 yaşındaki zanlı için yargılama savcılık iddianamesinin hazırlanmasının ardından devam edilecek. Cinayet zanlısını çok ağır hapis cezası almasına kersin gözüyle bakılıyor. Hukuk sisteminde cinayetin suçu çok büyük ama kan bağı olan kişilere karşı işlenen cinayetin suçunun cezası artırımlı veriliyor.