Darp olayı ilçeyi ayağa kaldırdı

Eşme İlçesinde, 2 kişinin yabancı uyruklu olduğu iddia edilen kişiler tarafından darp edildiği iddiası ilçede tepkilere neden oldu.
Darp olayı ilçeyi ayağa kaldırdı

Akşam saatlerinde Eşme ilçesinde iki Eşmeli vatandaşın, Suriye uyruklu olduğu iddia edilen kişiler tarafından darp edildiği iddiası sosyal medyada yer alınca ilçe ayaklandı.

Haber üzerine tepki gösteren Eşme sakinleri; “İlçemizde yaşayan yabancı uyruklu kişi sayısı arttıkça suç işleme oranları da artıyor. Bu insanlar, devletin yardımları ile yaşıyor ve hiçbir işte çalışmıyor. Can ve mal güvenliğimizden korkuyoruz. Yabancılar kayıt altına alınarak sürekli gözetim altında tutulmalıdır. Kendi memleketimizde yabancı gibi korku içerisinde yaşıyoruz” şeklinde yorumlarda bulundu.

Olay

Eşme ilçesinde Özgür E. ve Evren K. İsimli iki ilçe sakini akşam saatlerinde pazaryerine doğru giderken, Suriye uyruklu oldukları ileri sürülen iki kişi ile sözlü olarak tartışmaya başladı. Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce, yaklaşık 20 kadar Suriye uyruklu kişi de olaya karıştı ve iki Eşmeli'yi bıçak ve sopalarla feci şekilde darp etti.

Özgür E. ve Evren K. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken olaya karşı isyan eden Eşme halkı Suriye uyruklu kişilerin ikamet ettiği evlerin önünde tepkilerini gösterdi.