Çocuğa tacizle suçlanan bakkal Cuma Kuş; “Haksız yere yattığım 150 günün ve kaybettiğim sağlığımın bedeli ödenmez”

Sivaslı ilçesine bağlı Selçikler beldesinde 12 yaşındaki D.Ç. adlı kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklanan ve 150 gün hapis yatan Cuma Kuş beraat etti.
Çocuğa tacizle suçlanan bakkal Cuma Kuş;  “Haksız yere yattığım 150 günün ve kaybettiğim sağlığımın bedeli ödenmez”

Cuma Kuş, tutuklu olarak cezaevinde suçsuz yere kaldığı 150 gün boyunca sağlığının bozulduğunu, kendisinin bir iftiraya kurban gittiğini, yaşadıklarının bedelinin hiçbir şekilde ödenmeyeceğini kaydetti ve kendine inanan Selçikler halkına da teşekkür etti.

Sivaslı ilçesinde 35 yıldır bakkallık yapan Cuma Kuş’un başına gelen olaylar 2 Haziran 2021 tarihinde başladı. İddialara göre yalnız olduğu sırada dükkâna ailesinin maddi durumu iyi olmayan D.Ç. (12) adlı kız çocuğu alış verişe geldi.  Küçük kız daha sonra dükkandan ağlayarak çıktı ve ailesine Cuma Kuş’un kendisini elle cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

Baba T.Ç. de Uşak Adliyesine giderek C.K hakkında kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile şikâyetçi oldu. Şikayet üzerine 5 Haziran 2021 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Cuma Kuş, yargılanmaya başladı. 12 Şubat 2022 tarihine kadar tutuklu kalan Cuma Kuş, daha sonra tutuksuz yargılanmaya başladı.

Kuş, 17 Şubat tarihinde Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmada; Mahkemenin; “Her ne kadar sanık hakkında mağdur katılana karşı çocuğa sarkıntılık suretiyle cinsel istismarda bulunmak suçundan cezalandırılması talebiyle söz konusu dava açılmışsa da;

Sanığın üzerine atılı suçu işlediği hususunda her türlü şüpheden uzak, kesin ve somut bir delil bulunmaması ve sanık savunması, tanık ifadeleri ve tüm dosya kapsamında oluşan şüpheninde şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği sanık lehine değerlendirilmesi ile CMK.223/2-e maddesi uyarınca BERAATİNE:” şeklinde karar vermesi ile çocuğa taciz suçundan aklanmış oldu.

Çikolata ve kek vererek çocukları sevindirmek istedim”

Mahkemenin hakkında verdiği beraat kararı ile poz veren Cuma Kuş, “Haksız yere hakkımda karalama yapılarak tutuklandım. Ama Türk Adaleti yine yerini buldu ve aklandığım için çok mutluyum.

Ben pek çok defa işyerime gelen torunum yaşındaki maddi durumları kötü olduğunu bildiğim bu kıza da başka çocuklara da ücretsiz çikolata kek verdiğim gibi tamamen iyi niyetimle çikolata verip sevindirmek istedim. Fakat büyük olasılıkla ailesinin yönlendirmesiyle bu ağır suçlamayla karşı karşıya kaldım” dedi.

Kuş, “Ben, şeker hastalığı yüksek tansiyon gibi hastalıklarla boğuşuyorum. 54 yaşında 35 yıllık esnafım. El kadar çocuklara niyet bozacak bir haysiyetsiz değilim.

Çok şükür ki kasaba halkından da hiç kimse buna ihtimal bile vermedi ve müşterilerim ben yokken de tahliye olduktan sonra da işyerime gelmeye devam etmişlerdir. Allaha şükürler olsun alnımın akıyla çıktım.

Şimdi bana hakkını ara tazminat davası aç diyorlar. Acaba, hangi tazminat benim hastalığımın ilerlemesinin 150 gün o zindanda yattığımın bedelini ödeyebilir?” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler