Camiye sabah namazına değil demir çalmaya gitmişler

Uşak Altındağ Cami inşaatından demir çalan 5 kişi ile polis arasında filmleri aratmayacak bir kovalamaca yaşandı.
Camiye sabah namazına değil demir çalmaya gitmişler

Geçtiğimiz Temmuz Ayında temeli AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından atılan Dikilitaş Mahallesi Taşlık mevkiindeki Altındağ Cami inşaatından demir çalarak kaçan 5 kişilik hırsızlık çetesi ile polis arasında yaşanan kovalamaca sonucu 3 kişi yakalanırken 2 kişi firar etti.
Önceki gece saat 03.00 sıralarında cami inşaat alanından demir çalındığı ihbarı alan polis, 20 plakalı bir aracın hırsızlık olayına karıştığını tespit etti. Takibe alınan araç, tüm uyarılara rağmen durmayınca aracın arka lastiklerine ateş ederek parçaladı.
Patlak tekere rağmen durmayan aracın içerisinde bulunanlar da polise tüfekle havaya ateş ederek karşılık verdi. Araçla kaçamayacağını anlayan şüpheliler, aracı terk ederek ormanlık alana kaçtı. Burada yapılan takipte, S.Y. (25), M.E.(46) ile Y.E. (37) isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, kimlikleri tespit edilen, , B.G.(42) ve A.E.( 26) adlı şüpheliler ise firar etti.
Ayrıca olaya karışan aracın içerisinde, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile 213 adet inşaat demiri ele geçirtildiği bildirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişinin çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, firari 2 kişinin arama çalışmalarının da sürdüğü öğrenildi.