Aydın'da orman yangınında 22 dönüm alan zarar gördü!
Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bugün orman yangını çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangını hemen vatandaşlar tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine orman ekipleri sevk edildi.
Orman ekipleri tarafından karadan ve havadan yapılan müdahale neticesinde orman yangını bir süre sonra kontrol altına alındı. Geniş bir alana yayılması engellenen yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmalarına hemen başlandı.
ORMAN YANGININA ERKEN MÜDAHALE ALEVLERİN YAYILMASINI ÖNLEDİ!
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde karaçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda meydana gelen yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınırken, yangında 22 dönüm alan zarar gördü.
Yangın, Bozdoğan ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre henüz bilinmeyen bir nedenle karaçam ağaçlarının yoğun bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Dumanları fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye orman ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, yangına 7 arazöz, 3 su tankeri ile karadan müdahale ederken 3 helikopter ve 3 uçakla da söndürme çalışmalarına havadan destek verildi. Ekiplerin müdahalesi ile alevler geniş bir alana yayılmadan söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın sonrası yapılan ilk incelemelere göre yangında 22 dönüm karaçam ormanı zarar gördü.
Orman yangınının çıkış nedeni araştırılmaya başlandı. Ekipler yangının çıkış nedenini bulmak için saha çalışması yapıyorlar. Şüpheli bir durumun tespiti durumunda yangın hakkında soruşturma başlatılması bekleniyor.