“ARACINIZ KIŞA HAZIR MI?”

Kış lastiği uygulaması başladı. Trafik idari para cezası karar tutanağının tebliği işletene yapılacağından, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü de yazılı bir açıklama yaparak, sürücüleri uyardı.
“ARACINIZ KIŞA HAZIR MI?”

Uyarıda kış lastiği takmayan sürücüler hakkında cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı. Uşak Emniyet Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kış mevsiminde aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi zorlaşan yol koşullarında; güvenli ve kazasız bir yolculuk yapabilmek için çeşitli önlemler alınmaktadır.

Bilindiği üzere yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2018 tarihinde başlamış ve 1 Nisan 2019 tarihinde sona erecektir. Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde kış lastik takma zorunluluğuna uymayan sürücüler hakkında cezai işlem uygulanmaktadır.

Uşak Emniyet Müdürlüğü olarak özellikle çocuklarımızın güvenliğini sağlamak, trafik kazalarını engellemek ve akıcı bir trafik sağlamak üzere kış lastiği uygulamalarının yanında okul servis araçlarının denetimi ve diğer denetimler gerçekleştirilmektedir.

Lütfen Doğru Mevsimde Doğru Lastik Kullanın, Aracınızı Kışa Hazırlayın!.. “