Aman Dikkat! Bu dolandırıcılar şeytana pabucunu ters giydirir

Hızla gelişen teknoloji, hayatımız kolaylaştırırken dolandırıcıların da her gün yeni yöntemlerle hayatımız alt üst etmesine neden olabiliyor. Dolandırıcıların son 2 yöntemi; telefonunuza bir mesaj yollayıp, “maske takmadığınız için para cezası uygulandığı belirtiliyor ve ayrıntıları aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz” diyor. Linke tıkladığınız anda da başta banka hesabınız olmak üzere tüm şahsi bilgileriniz ele geçiriliyor.
Aman Dikkat!  Bu dolandırıcılar şeytana pabucunu ters giydirir

İkinci yöntem ise Postacı kıyafeti ile gelip devlet yardımı olarak bin TL veriyorlar. Size parayı aldığınız dair bir belge imzalatıyor ve bu belgelerle sizi borçlandırıyorlar.

POLİS LİNK GÖNDERMEZ

Dolandırıcıların ilk yönteminde telefonunuza; “ “Sayın vatandaşımız. Hakkınızda Hıfzısıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi kapsamında 985 TL meşke cezası uygulanmıştır.. Detaylı bilgi: https://www.kisa.link/maskecezasi şeklinde SMS gönderiliyor.

Bu linke tıkladığınız anda da başta banka hesabınız olmak üzere tüm özel bilgileriniz dolandırıcıların eline geçmiş oluyor.

Konu ile ilgili vatandaşları uyaran uzmanlar; “Devlet kurumları ve güvenlik güçleri sizi bilgilendirmek için cep telefonunuza bilgi amaçlı sms gönderebilir. Ama asla link göndermez. Vatandaşlarımız, bu konuda çok dikkatli olsun ve linkleri kesinlikle tıklamasınlar. Sonra canları yanar” şeklinde uyardı.

KAPIYI ÇALAN POSTACI OLMAYABİLİR

Dolandırıcılık şebekelerinin bir diğer yöntemi ise postacı kıyafetli sahtekârların kapınızı çalarak; “Devletten size bin TL yardım getirdik” demeleri oluyor.

PTT kıyafetli dolandırıcılar, size gerçekten bin TL para veriyor. Para gerçek. Parayı verdikten sonra, sizden parayı aldığınıza dair bir belge imzalamanızı istiyorlar. İmzalattıkları formun altında ilişkili karınca duası gibi yazılmış birçok belge olduğunu fark etmiyorsunuz bile.

Böylece vekalet alınıp üzerinize kayıtlı ne varsa   satıyorlar   ya da  tefeciden borç  alıp senette imzalatabilirler.

Aman çok dikkat edin. Gerçekten aldığınız bin TL’nin sıcaklığına aldanıp asla bu belgeleri imzalamayın. Avukatlar, özellikle çok sayıda genç insanın bu tuzağa düştüğüne dikkat çekiyor.

Kapınıza çalan kişinin gerçek PTT görevlisi olduğunu anlamak için mutlaka kimlik sorun ve kesinlikle imza vermeyin.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler