Aleyna Çakır’ın Ailesi Koruma Kararı İstedi

Son zamanlarda gündemde yer alan ve pek çok insanın merakla takip ettiği haberler arasında Aleyna Çakır davası vardı. Davaya ilişkin bir gelişme de Çakır’ın ailesinden geldi.
Aleyna Çakır’ın Ailesi Koruma Kararı İstedi

Çakır Davasında Yeni Gelişmeler

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen bilindiği üzere 3 Haziran 2020'de Ankara Keçiören'deki evinde ölü olarak bulunmuştu. Boynunda iple ölü bulunan Aleyna Çakır’ın ölümüne intihar süsü verilmişti. Ancak Aleyna Çakır’ın bir cinayete kurban gittiği düşünülüyordu ve bu doğrultuda araştırmalar devam ediyordu.

3 Haziran 2020 tarihinden beridir pek çok gelişme yaşandı. Aleyna Çakır’ın ailesi, Müge Anlı’nın sunuculuğunu yaptığı Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkarak kızının katilini aradığını belirtmişti. Çakır’ın ölümüne neden olan kişinin Aleyna Çakın’ın erkek arkadaşı olan Ümitcan Uygun olduğu düşünülüyordu. Ümitcan Uygun’un sosyal medya sitelerin üzerinden yaptığı paylaşımlar da şüphelerin kendisinde yoğunlaşmasına neden olmuştu.

Aleyna Çakır’ın tırnak arasından çıkan örneklerle vücudundan çıkan spermin DNA’sının Ümitcan Uygun’a ait olduğu anlaşıldıktan ve Ümitcan Uygun’un sosyal medyada canlı yayında uyuşturucu kullanmasından sonra gözaltına alınmıştı. Adli süreç Ümitcan uygun için devam ederken bir gelişme de Aleyna Çakır’ın ailesi ile Ümitcan Uygun’un abisi arasında yaşandı.

Silahlarına El Konuldu

Aleyna Çakır’ın ailesi, Ümitcan Uygun’ın abisi E.U.’nun kendilerini tehdit ettiğini belirterek yasal yollara başvuru yaptı. Yapılan başvuru, Ankara Adalet Sarayı 1. Aile Mahkemesi’nde görüşüldü ve neticede Aleyna Çakır’ın ailesine koruma kararı alındı. Ümitcan Uygun’un abisi E.U.’nun bu karara uymaması durumunda kendisine 3 günden 10 güne kadar zora hapis cezası verilecek. Öte yandan abi Uygun’un silahlarına da el konuldu.

Aleyna Çakır’ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım, mahkeme kararını ele alan bir açıklama yaptı. Aleyna Çakır davası devam ederken yaşanan bu durumun aileyi daha da yıprattığını belirten Avukat Yıldırım, abi Uygun’un kardeşinin tutuklandığı gün gazetecileri tehdit ettiğini, annelerinin vefat ettiği gün pek çok insanı tehdit ettiği, son olarak da Müge Anlı’yı tehdit ettiğini hatırlattı. E.U. için 6 ay süreyle koruma kararı verildiğini söyleyen Avukat Umur Yıldırım, Aleyna Çakır davasının devam ettiğini, abi Uygun’un pek çok kişiyi darp ettiğini de sözlerine ekledi.