Uşak’ta 2021 yılında neler yaşandı?

Acısı ile tatlısı ile bir yılı daha geride bırakıyoruz. Her gelen yılın gideni arattığı bu çağda 2022 yılının tüm okurlarımıza; sağlık, mutluluk, neşe ve bol para getirmesini diler, insanlığa hayırlı olmasını dileriz.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak sizler için “2021 yılında Uşak’ta yaşanan önemli olayları” derledik.

06 ŞUBAT 2021:

Türkiye’yi karıştıran intihar

Reşat Keskin (45) adlı evli ve 2 çocuklu anahtar ustası İsmetpaşa Caddesi. Ürem Sok. No: 6 da bulunan işyerinin arka kısmında kendini asarak yaşamına son verdi.

Uşak’ın sevilen esnaflarından olan Reşat Keskin’in pandemi döneminde bozulan işleri yüzünden maddi olarak sıkıntı yaşadığı ve girdiği bunalım sonucu işyerinin arka kısmında kendini asarak yaşamına son verdiği ileri sürüldü.

Bu intiharın Türkiye’yi karıştırması ise o saatte Uşak’ta bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığındaki 25 CHP Milletvekilinin esnaf ziyareti yapmasından birkaç dakika sonra meydana gelmesi neden oldu.

CHP’li vekiller intihar olayını TBMM’ye taşıdı. Uşak’ta yaşanan bu olay liderler arasında günlerce polemik konusu oldu.

11 MART 2021:

CHP lideri Kılıçdaroğlu Uşak'ta:

Uşak’ta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adres biziz” dedi. Kılıçdaroğlu, Uşak'ın Sivaslı ilçesinde esnafa “Dürüst ve namuslu insanlar bu memleketi kurtaracak. Vallahi de billahi de bu memleketi düzelteceğim. Bu memlekette hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diye seslendi.

05 NİSAN 2021:

Çevre yolu bir türlü tamamlanamadı, Ankara – İzmir yolu ölüm yolu haline geldi

Edinilen bilgiye göre saat 07:30 sıralarında Uşak – İzmir karayolu Hacıkadem kavşağı ile Uşak Lisesi arasında  Uşak Organize Sanayi Bölgesine işçi taşıyan servislerin karıştığı kazada 9 kişi yaralandı.

İddialara göre Uşak Organize Sanayi Bölgesine işçi taşıyan  64 S 0012 plakalı servis

Yaralıların hayati tehlikesinin olmadı öğrenilirken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

10 NİSAN 2021:

2 yaşındaki çocuğa istismar iddiası Türkiye’yi ayağa kaldırdı

Uşak’ta annesinin sevgilisi tarafından dövüldüğü ve beyin kanaması geçirdiği ileri sürülen Poyraz bebek yaşam savaşı verirken saldırgan öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Bebekte cinsel istismar bulgusuna da rastlandı. Tüm Türkiye ayağa kalktı.

Uşak'ta annesinin sevgilisi tarafından darp edilip ağır yaralanan 2 yaşındaki Poyraz bebek yaşam savaşı veriyor. Cuma günü annesi tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Poyraz bebeğin vücudunda darp izine rastlandı. Bebeğe annesi ile birlikte yaşayan Yaşar E. adlı kişinin sürekli şiddet uyguladığı ileri sürüldü. Beyin kanaması geçiren Poyraz bebek yoğun bakımda yaşam savaşı verirken saldırgan öldürmeye teşebbüs suçuyla gözaltına alındı.

Yaşar E. Adlı kişi Elmalı Cezaevinde tutuklu olarak yargılanırken, görülen 2 duruşmada çelişkili ifadeler dikkat çekti. DuruşmalarUşak 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Yaşar E. tutuklu olarak yargılanıyor.

Ne yazık ki ilimizde 2021 yılında bu iğrenç olaydan ayrı 2 kız çocuğuna daha cinsel istismar haberi basında yer aldı.

09 MAYIS 2021:

Çarşamba pazarı yerle bir oldu

Uşak’ın en merkezi yerinde olan Çarşamba Pazarı ya da Uşaklıların tabiri ile “Koca Pazar” çatısı aşırı rüzgâr yüzünden uçtu. Pazar yeri büyük zarar gördü.

Aşırı rüzgâr esnasında uçan çatı parçalarından kimsenin yaralanıp ölmemesi yüreklere su serperken,  fırtınanın bir gün önce pazarda insanlar alışveriş yaparken yaşanmaması da büyük bir şans oldu.

Çarşamba pazarı hala çatısız bir şekilde çözüm bekliyor.

05 HAZİRAN 2021:

Arif Başkan genç yaşta Hakka yürüdü     

Geçtiğimiz Pazartesi kalp krizi geçirerek Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Arif Işık (41) yaşamını yitirdi.

Kalp krizi geçirdiği, 31 Mayıs Pazartesi gününden beri kardiyoloji servisi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Işık’ın sabaha karşı saat 03.00 sırlarında hayata gözlerini kapadığı öğrenildi. Işık’ın ölümünde ihmal iddiaları da ailesi tarafından yargıya taşındı.

31 TEMMUZ 2021:

Göğem Köyündeki yangının acı bilançosu; yaklaşık 30 Dekar orman yandı

Bugün öğle saatlerinde başlayan yangın nihayet tamamen kontrol altına alındı. Göğem Köyü Muhtarı Yalçın Cakcak, bir evde hafif hasar meydana geldiğini, ancak 30 dekar ağaçlık alanın yandığını bildirdi.

Muhtar Cakcak’tan alınan bilgilere göre; Merkez İlçeye bağlı Göğem Köyünde bugün öğle saatlerinde başlayan yangın söndürme ekipleri tarafından kontrol altına alındı. güneş panellerinin bulunduğu tepeyi saran alevler, ekipler tarafından kontrol altına alındı. Alevler, güneş panellerine dokunmadan söndürüldü.

03 AĞUSTOS 2021:

Uşak Çokkozlar mevkilisinde ormanlık alanda yangın çıktı.

 Uşak'a bağlı Sorkun köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale edilDİ. İhbar üzerine bölgeye Uşak Orman İşletme Müdürlüğü ile jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Uşak'ta yaklaşık 7 hektarlık alanda etkili olan orman yangını kontrol altına alındı. Ekin biçerken yangına neden olduğu öne sürülen biçerdöver operatörü gözaltına alındı.

24 AĞUSTOS 2021:

Balıkesir'den Uşak'a ablasıyla birlikte bir arkadaşlarının düğününe giden ve sabah saatlerinde habersiz evden çıktıktan sonra 3 gündür kendisinden haber alınamayan Nurcan Tekin (56) için arama çalışması başlatıldı.

Balıkesir'den Uşak'a ablasıyla birlikte bir arkadaşlarının düğününe giden ve sabah saatlerinde habersiz evden çıktıktan sonra 3 gündür kendisinden haber alınamayan Nurcan Tekin (56) için arama çalışması başlatıldı.

Sabah saatlerinde evden telefonunu, çantasını almadan pijamalarıyla çıktığı tespit edilen Nurcan Tekin için İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekiplerince arama çalışması başlatıldı.

Ancak kayıp kadın Nurcan Tekin’den ecen 4 ay boyunca henüz bir haber alınmadı.

26 AĞUSTOS 2021:

Uşak’ta rüşvet alan müdür yardımcısına suçüstü

Uşak’ta önemli bir mevkide bulunan ve uzun zamandır polis takibinde bulunan bir bürokratın rüşvet alırken suçüstü yakalandığı öğrenildi.

Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı Milli Emlak Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak görev yapan M.S. adlı bürokratın vatandaştan rüşvet alırken bu sabah suçüstü yakalandığı iddia edildi.

Görevden el çektirilen M.S. nin suçunu kabul ettiği ve yargılanmasının devam ettiği bildirildi.

04 EKM 2021:

14 yaşındaki çocuk göz göre göre gitti

Korkulan oldu. Sabah okuluna gitmek için karşıya geçmek isteyen Uşak Lsesi öğrencisi Cennet Candoğan (14) bir aracın çarpması sonucu yaşama veda etti

Bütün uyarılara rağmen 2017 yılından bu yana çocukların güvenli bir şekilde okula ulaştıramayan yetkililerin cezasını 14 yaşında bir kız çocuğu canı ile ödedi.

Uşak'ta okula gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki lise öğrencisi, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. İzmir-Ankara kara yolunda ilerleyen M.Ö. yönetimindeki 64 DZ 813 plakalı hafif ticari araç, Uşak Lisesi yakınlarında yolun karşısına geçmeye çalışan Cennet Candoğan'a çarptı.

Ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Uşak Lisesi 9. sınıf öğrencisi Candoğan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Gözaltına alınan sürücü, işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

28 KASIM 2021:

Ne yazık ki 2021 yılı Uşak için intiharların hortladığı bir yıl oldu. Süreç 28 Kasım’da  20 yaşındaki Şimay değer adlı kızımızın intiharı ile başladı.

Şİmay’ın intiharı ile başlayan süreçte, 15 yaşında bir çocuk, 20 yaşında bir genç ve 2 çocuklu bir bankacı 20 gün içerisinde art arda intihar ederek Uşak’ı derinden sarstı.

01 ARALIK 2021:

Vicdansızlığın böylesi; Çaptığı genç kızı yağışın altında ölüme terk etti, suçu çalışanına yıktı

Kaza, İzmir - Uşak karayolu Gazi Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; su arıtma firması işleten Sinan P. (41), kardeşi, çalışanı ve bir arkadaşıyla birlikte alkol aldıktan sonra 34 DJH 396 plakalı hafif ticari araçla yola çıktı. Yağışlı havada hızla seyir halinde olan araç, Gazi Bulvarı’nda ilerlerken yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Hasibe Güven’e (23) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yol ortasında bulunan refüje savrulan Hasibe Güven, kanlar içinde yerde kalırken; aşırı alkollü olduğu iddia edilen sürücü bir an bile duraksamadan bölgeden kaçtı.

  Kazadan yaklaşık 1 saat sonra 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunan Sinan P.’nin çalışanı Adem A. (28), maddi hasarlı bir kazaya karıştığını öne sürerek tutanak tutulması için trafik ekibi istedi. Aracı inceleyen Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, camdaki göçük ve kan izlerinden aracın birine çarptığını fark etti. Kazanın gerçekte aracın bulunduğu yerden 1 kilometre geride meydana geldiğini belirleyen polis ekipleri, bölgeye ulaştıklarında refüjde hareketsiz bir şekilde yatan genç kız ile karşılaştı. Hasibe Güven’in yaşadığını fark eden polislerin destek çağrısı üzerine gelen sağlık görevlileri, nabzı düşük de olsa alınan yaralıyı hastaneye sevk etti. 1,5 saat şiddetli yağış altında yolun ortasında fark edilmeyi bekleyen genç kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

03 ARALIK 2021:

Eşme ilçesinde sahte alkol alanbir kişi yaşamını yitirdi      

Metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre; Eşme ilçesine bağlı İsalar köyünde ikamet eden Z.B., rahatsızlanarak Eşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından hasta şahıs, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen Z.B., hayatını kaybetti. Z.B.'nin metil alkolden zehirlendiği tespit edildi.

09 ARALIK 2021:

Kızını damat şiddetinden kurtarmak isterken canından oldu

Henüz 2 aylık evli kızının eşinden şiddet gördüğünü söylemesi üzerine damadına tokat atan baba ve amca canından oldu. Uşak’ın Karahallı ilçesinde yaşayan Fatma İ., 2 ay önce kaçarak Denizli’nin Bekilli ilçesinde yaşanan Can İ., ile evlendi

Kızının şiddet gördüğünü öğrenen baba Abdullah K., kardeşi Ferman K. ile oğlu Murat K’yı yanına alarak Bekilli Sanayi Sitesi’nde lastikçilik yapan dünürü Gürcan İ’nin iş yerine geldi. Babasıyla birlikte aynı iş yerinde çalışan damadı Can İ. ile konuşmaya başlayan Abdullah K., konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine damadına tokat attı.

Oğlunun gözleri önünde tokatlanmasını hazmedemeyen Gürcan İ., “Sen benim oğluma nasıl vurursun” dedikten sonra, yanında bulundurduğu silahla dünürlerine rastgele ateş etti. Ardı ardına ateşlenen silahtan çıkan kurşunlar Abdullah K., Ferman K. ve Murat K’ya isabet etti. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin uzun süre kalp masajı yaptığı baba Abdullah K., tüm çabalara rağmen kurtarılmadı. Durumu ağır olan amca Ferman K. İse hastanede vefat etti.

12 ARALIK 2021:

Uşak’ı ve Türkiye’yi sarsan şok intihar

Durak Mahallesi, Hoca Tahir Efendi Sokakta bulunan Orkun Apartmanında 3. katta ikamet eden Serkan Kıyak (32) evinde kendini asarak intihar etti.

Yetiştirme yurtlarında büyüyen  Serkan Kıyak, 2 yıl önce görücü usulü ile evlendiği ve bir yaşında çocuğu olduğu öğrenildi.

Serkan Kıyak’ı intihara sürükleyen süreç yaklaşık bir ay önce eşinin G. isimli bir adamla kaçmasıyla başladı. Önce eşinin başına bir şey geldiğinden şüphelenip aramaya başlayan talihsiz gencin eşinin bir başka adamla kaçtığını öğrenmesi üzerine; 6 Aralık'ta ATV' de yayınlanan  "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına çıktığı ve burada eşine dönmesi  için çağrı da bulunduğu belirtildi.

Kıyak’ın intiharı, ulusal basında da günlerce konuşuldu.

13 ARALIK 2021:

Uşak Belediye Meclisi tarafından yıkım karraı alınan Uşak’ın sembol yapılarından ayklı su deposu, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

40 yılı aşkın bir süredir tarihi olan ve yıllardır Uşak’ın su ihtiyacını karşılayan ve de gençlerin buluşmak için birbirine randevu verdiği sembol yapı bugün tarih oldu.

15 ARALIK 2021:

Merkez Bankası’nın aldığı faizleri düşürme kararı sonrası her geçen gün artan döviz kurları ve yine her geçen gün artan enflasyon ile birlikte artan gıda fiyatlarının ardından Halk Ekmek büfeleri önlerinde oluşan uzun kuyruklar, tüm yurtta gündem oldu.Bu kararlar sonrası maaşları diğer yitiren pek çok insan, yağmur ve soğukta sabahın erken saatlerinden itibaren halk ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturarak ucuz ekmek alabilmek için saatlerce sıra beklemeye başladı.

İlimiz Uşak’ta fırınlarda ekmek 240 gramı 2,5 TL’den satılırken, Uşak Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde, 230 gram ekmek 125 kuruştan satılıyor.

28 ARALIK 2021:

Esnaf ziyareti ve halkın derdini dinlemek için Uşak’a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eşme ilçesinde sözlü saldırıya uğradı.

Esnaf ziyareti yaparken cadde üzerinde kimliği belirlenemeyen bir kişi Akşener’e; “Burası Türkiye. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  saygı duyun. Duymuyorsanız def olun gidin. Ülkeyi satamazsınız” gibi ifadelerle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sözlü saldırıda bulundu.

29 ARALIK 2021:

Yılbaşına 2 gün kala kepçe altında can verdi

Banaz ilçesi girişinde bulunan Uşak seramik A.Ş. Fabrikasında meydana gelen iş kazasında bölüm sorumlusu Ramazan Tümer (41) adlı işçi yaşamını yitirdi.

Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Ramazan Tümer, Fabrikada çalışırken geri geri gelen iş makinesini (kepçe) fark etmedi. Kepçe operatörü de Ramazan Tümer’i fark etmeyince talihsiz işçi kepçenin altında kalarak can verdi.

Olay yerinde incelemelerin devam ettiği ve kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Yaşam Haberleri