Uşak'ta ormanlara girişler yasaklandı! Bu para cezaları verilecek!

Uşak Valiliği orman yangınlarına karşı Uşak’ta ormanlara girişlerin yasaklanmasına dair tedbir kararı aldı.

Uşak Valiliği ülke genelinde valiliklerin orman yagınlarına karşı alınan tedbirleri görüşerek bugün karara bağladı. Valilik Genel Emri yayımlanarak Uşak sınırları içerisinde orman yangınlarına karşı ormanlara girişler yasaklandı.

UŞAK'TA ORMAN YANGINI TEDBİRLERİ!

Yapılan açıklamada, “Valiliğimizce belirlenmiş ve mutat vasıtalarla en geniş şekilde vatandaşlarımıza duyurulmuş olan ve bu karar ekinde yer alan orman parkları (mesireyerleri) ve mangal, semaver yakılabilecek tabiat parklarının dışında, ormanlara girişler (Orman İdaresinden İhaleli, tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile Orman İdaresi tarafından çalıştırılan kişiler, görevliler, arıcılar, çobanlar, Avbis sistemine kayıtlı olup izin verilen günlerde avcılar, ayrıca av turizmi kapsamında Milli Parklar Şube Müdürlüğünce izin verilen; av organizasyonları hariç), 01/07/ 2023 tarihinden 31/10/2023 tarihine kadar yasaklanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Yine alınan karara göre kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına da izin verilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın yerlerde yapılan düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımı da yasaklandı.

PARA CEZALARI VERİLECEK

Uşak Valiliği tarafından; belirlenen mesire alanları ve tabiat parkları haricinde kalan orman alanlarına girenlere 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74 ve 107’nci maddeleri gereğince 1295,00 TL, geceleyenlere aynı Kanun’un 76 ve 110’uncu maddeleri gereğince 1.500,00-TL idari para cezası verileceği bildirildi.

Yine alınan karar kapsamında 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 76’ncı maddesinin (b) bendi gereğince ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakanlar veya izin verilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden mahalli terkedenler, (c) bendi gereğince ormanlara sönmemiş sigara veya yangına dolaylı olarak yol açabilecek madde atanlar, (d) bendi gereğince ormanlara dört kilometre mesafede veya bu kanunun 31’inci ve 32’nci maddeleri kapsamına giren köyler hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakanlar hakkında ayrıca adli işlem uygulanacağı belirtildi.;

Son olarak ise 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’inci maddesi gereğince anız yakanlara her dekar için 244,09 TL idari para cezası verileceği ilan edildi.

Uşak Valiliği tarafından belirlenen mesire yerleri şöyle açıklandı:

1- Akse Konaklamasız Orman Parkı
2- Pınarbaşı Konaklamasız Orman Parkı
3- Kızılcasöğüt Konaklamasız Orman Parkı
4- Yeşil Karaağaç Konaklamasız Orman Parkı
5- Üniversite Ormanı Konaklamasız Orman Parkı
6- Kaşbelen Konaklamasız Orman Parkı
7- Uşak Şehir Ormanı (Konaklamasız)
8- Kalfa Korusu Konaklamasız Orman Parkı
9- Kemerdağ Konaklamasız Orman Parkı
10- Osmandede Konaklamasız Orman Parkı
11- Uşak Millet Ormanı (Konaklamasız)
12- Evrendede Konaklamasız Orman Parkı
13- Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı
14- Göğem Zafer Tabiat Parkı
15- Ulubey Kanyonları Tabiat Parkı

Yaşam Haberleri