Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar çerçevesinde ev sahipleri kiracılarını bezdirmek için farklı yollara başvurabiliyorlar. Bu çerçevede ev sahipleri kiracının elektrik aboneliğini sonlandırabiliyor. Elektriği olmayan evde oturamayacak olan kiracının evden çıkması sağlanmak isteniyor. Bu yola başvuran ev sahiplerinin hukuki olarak karşılaşacağı ceza veya cezalar merak ediliyor.
EV SAHİPLERİ SUÇLU BULUNUYOR!
Ev sahipleri kiracının elektriğini kesmeleri durumunda hukuken kusurlu oluyorlar. Bu kusurun de yasal bir yaptırımı bulunuyor. Ev sahipleri bu yola başvurarak kiracıları evden çıkarıp daha yüksek fiyatla yeni kiracı bulmayı hayal etseler de işin sonucu çok farklı oluyor. Kiracı bu durumda mağdur oluyor ve yaşanan bu haksızlığın yasal yaptırımı oluyor.
Kiracıların ev sahiplerine kira borcu olsa bile ev sahipleri kiracıları herhangi bir şekilde mahrum edemezler. Kira borcunu mahkeme yoluyla faizi ile tahsil edebilecek olan ev sahipleri bundan dolayı kiracıya eksiksiz bir şekilde barınma ihtiyacını karşılayacak ev temin etmek zorundalar. Elektrik kesilmesi kiracının açık bir şekilde mağdur olması olarak yorumlanıyor.
Emsal kararlara göre kiracının elektriğini kesen ev sahibi ne sebeple olursa olsun bu hareketi yapmış ise suçlu sayılıyorlar. Bu durumda ev sahipleri kiracılara öncelikle manevi tazminat ödemek zorunda kalıyorlar. Bunun üzerine eğer maddi tazminat koşulları oluşmuş ise bir de maddi tazminat cezası veriliyor. Tüm bunların üzerine bir de kişilerin huzurunu bozmak suçundan yargılamaları yapılarak cezalandırılıyorlar. Ev sahipleri kiracıları bezdirmek isterken bu yola başvurmaları durumunda 3 farklı ceza ile karşı karşıya kalıyorlar.