Kiracı balkonu mutfağa katarsa masrafı kiradan düşebilir mi?

Kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun oluyor. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait olur?

Evlerde yapılan tadilatlar ev sahipleri ile kiracıların arasında sorun olabiliyor. Taraflar bu tadilatların masraflarından kaçındıkları için başlı başına sorun olmaktadır. Kiracılar bu tadilatların masraflarını kiradan düşmek istiyorlar. Ev sahipleri ise kira gelirlerinin azalmasını istemiyorlar. Bu çatışma başlı başına anlaşmazlık sebebi oluyor.

BALKONUN MUTFAĞA KATILMASININ MASRAFI!

Kiracı yaşamış olduğu evi kendisine göre daha iyi bir hale getirmek isteyebilir. Bu masumane istek ilk bakışta sorun olmayabilir. Ancak ev sahibinin kira gelirine güvenip de kiracı kafasına estiği gibi evde tadilat yapamaz. Kiradaki evde tadilat yapılacaksa bunun belirli kuralları var.

Ev sahibi masrafı karşılayacaksa o tadilat kesinlikle zaruri bir tadilat olmalıdır. Tadilat yapılmadığı takdirde kiracı mağdur oluyorsa ev sahibi bu tadilatı yaptırmak zorundadır. Alt kata su sızması, elektrik tesisatının bozulması, kombinin çalışmaması gibi tadilatları ev sahipleri karşılamak zorundadırlar.

Kiracı eğer balkonu mutfağa katmak gibi keyfi bir tadilat yapacaksa ev sahibi bunun masrafını karşılamak zorunda değildir. Dolayısıyla kiracı da bu masrafı kiradan düşemez. Kiracının yapacağı keyfi ve lüks tadilatlar için ortaya çıkacak masraf kendisine aittir.

Kiracı yapacağı keyfi tadilatların masraflarını kiradan düşemeyeceği gibi ekstradan ödeme yapmak zorunda da kalabilir. Ev sahibinden habersizce balkonu mutfağa katan kiracı ev sahibinin bu durumu öğrenmesi ile zor durumda kalabilir. Ev sahibi kiracıdan evini eski haline getirmesini talep edebilir. Bu durum karşısında kiracı yaptığı tadilatı ortadan kaldıracak ve evi eski haline getirmek için de bir masraf daha yapacaktır. Bu da ciddi bir masraf ortaya çıkarır. Bundan dolayı ev sahibinin yazılı izni olmadan acil tadilatlar hariç evde herhangi bir tadilat yapılmamalıdır.

Yaşam Haberleri