Eşme 5 ayrı ülkeden gelen konuklarını ağırladı

Eşme merkez Galip Çetin İlkokulunun ev sahipliğini yaptığı Erasmus+K219 Projesinde ortak olduğu ülkelerden, İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya ve Litvanya ortaklı olup 11 öğretmen, 15 öğrenciyi ağırladı.

Konuk öğrenciler ve öğretmenler öğrencilerin evlerinde konaklayarak ihtiyaçları giderildi ve Türk misafirperverliği en iyi şekilde göstermeye çalışıldı.

Galip Çetin İlkokulu Müdürü Adem Alkan ;. Projenin 2.yılındayız. Türkiye'de öğrenme, öğretme ve eğitim aktiviteleri yapmak için toplandık” bilgisini verdi. Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin d ekonuklarını makamında kabul ederek, onalara günün anısına armağanlar takdim etti.

Erasmus+ Programı’nın Amaçları Nedir?

2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Erasmus+ Programı’na bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha fazla tanınan, yurtdışında eğitim ve Avrupa işbirliği ile güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır.

Erasmus+ Programı ile Neler Değişiyor?

Erasmus+ Programı, temel amaçlar ve faaliyetler açısından bakıldığında mevcut programdan çok büyük farklılıklar içermiyor. Ancak, mevcut programın etkinliğinin arttırılması, daha kolay uygulanabilir ve sade bir yapıya kavuşabilmesi amacıyla bazı değişiklikler öngörülüyor.,

Yaşam Haberleri