Diyarbakır'da nevruz ne zaman kutlanacak? Diyarbakır newrozu 2023 kutlamaları programı ve sanatçıları

Türkiye baharın gelişini depremin yarattığı büyük felaketin acıları nedeni ile buruk bir şekilde kutlamaya hazırlanırken illere göre kutlama programları da açıklandı.

Diyarbakır'da nevruz ne zaman kutlanacak? Diyarbakır newrozu 2023 kutlamaları programı ve sanatçıları - Baharın gelişi olarak her sene kutlanan nevruz bayramı 2023 kutlama programları peş peşe açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'da kutlama programları büyük bir coşku ile başlarken gözler diğer illere çevrilmişti. 

Nevruz bayramının en coşkulu şekilde kutlanması beklenen illerin başında yer alan Diyarbakır'da kutlama programı açıklandı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketinden etkilenen ve 49 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde yıkımı yaşayan ve can kayıplarının yaşandığı Diyarbakır bu nedenle nevruzu buruk bir şekilde kutlayacak. 

DİYARBAKIR NEWROZU 2023 KUTLAMA PROGRAMI SANATÇILARI KİMLER?

Bu sene yine büyük bir kalabalığın gelmesi beklenen Diyarbakır Newroz kutlama programı ile sahne alacak isimler Rojda, Azad Bedran, Servet Kocakaya, Kazo ve Elenor olarak açıklandı. 

DİYARBAKIR NEWROZ BAYRAMI KUTLAMASI 2023 HANGİ TARİHTE?

Türkiye'de baharın gelişi olarak kutlanan nevruz bayramı için ilk kutlama etkinliği İstanbul'da bugün yapılırken Diyarbakır newroz bayramı 21 Mart 2023 tarihinde düzenlenen etkinlik ile kutlanacak. Etkinliğin Diyarbakır Bağlar meydanında gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Yaşam Haberleri