Uşak'ta kültürlerarası buluşma

Uşak Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim yılına adım atan uluslararası öğrenciler için özel bir “Oryantasyon Programı” düzenledi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ve Prof. Dr. Lütfi Özav, akademisyenler ve çok sayıda yabancı öğrenci katıldı.

Tüm Olanaklar Tanıtıldı

Programda, öğrencilere üniversitenin sunduğu akademik, sosyal ve kültürel olanaklar tanıtıldı. Rektör Savaş, Uşak Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından beş yıllığına akredite edildiğini hatırlatarak, “Bu diploma sayesinde Avrupa’daki öğrencilerle aynı haklara sahip olacaksınız. Uşak Üniversitesi’ni tercih ettiğiniz için şanslısınız. Herhangi bir sorununuz olursa kapım size her zaman açık.” ifadelerini kullandı.

Akademik, İdari ve Kültürel Tanıtımlar

Etkinlikte, Uluslararası Öğrenci Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Selvi, yabancı öğrencilerle ilgili akademik süreçler hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Elif Nur Alakoyun, eğitim-öğretim dönemindeki idari işlemleri detaylandırırken, TÖMER adına Öğr. Gör. Günnur Korkusuz, Türkçe hazırlık eğitimi ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sunduğu desteklerden bahsetti.

Programa ayrıca Uşak Göç İdaresi İl Müdürlüğü de katkı sundu. Arzu Dirik, öğrenci ikamet izinleri hakkında bilgi verirken, İlyas Kahraman insan ticaretiyle mücadele ve mağdurların korunması konularında farkındalık oluşturacak bir sunum gerçekleştirdi.

Program, öğrencilerin Uşak Üniversitesi’ne daha kolay uyum sağlamasına katkıda bulunmayı amaçladı. Etkinlik sonunda tüm katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirerek yeni akademik döneme umut dolu bir başlangıç yaptı.

Uşak Haberleri